Hjernefryser – barnas favoritt!
Enklere vei til iskald hjerne finnes vel ikke: Frys ned saft i en plastboks.
Read MoreEnklere vei til iskald hjerne finnes vel ikke: Frys ned saft i en plastboks.
Read MoreEller Murgh Makhani for de med sterke hjerter, som det også kalles. Saftig, marinert og grillet kylling i en rik, tomatbasert, smøraktig og elegant krydret saus. Hvem kan motstå det?
Read MoreDen indiske kokken Monish Gujral tok turen innom Geitmyra for å lære juniorkokkene å lage chicken tandoori og butter chicken.
Read MoreGeitmyra matkultursenter for barn inngår samarbeid med Farm for the Future i Tanzania. – Tanzania og Norge er veldig forskjellige land. Likevel er mange av utfordringene knyttet til mat og kunnskap de samme. Fedme og overvekt rammer globalt. Unger trenger å lære å lage mat, og skjønne hvor maten kommer fra, sier Viestad.
Read MoreDet er noe helt eget og ekstra godt med hjemmelagde knekkebrød. Geitmyras knekkebrødene er proppfulle av sunt fett fra alle frøene og masse fiber fra gryn. Fiber trenger vi i fordøyelsen vår og man kan si at fiber hjelper til med å holde tarmene våre rene og fine.
Read More– Se så fin den nye logoen er! Kine Bekkengen viser frem vispen som symboliserer Geitmyra Tønsberg. – Vispen er et av de eldste redskapene vi har og den har utviklet seg fra tvare til ballongvispen vi kjenner i dag.
Read MoreHver lørdag i sommerferien inviterer vi barnefamilier til å lære om å så, stelle, vanne, luke og høste grønnsaker. Sammen skal vi lage frøbomber, lære om honningbier og bygge insektshotell.
Read MoreSenterpartiet og Arbeiderpartiet vil nå gå inn for forbud for reklame for usunn mat og drikke rettet mot barn. Dette betyr mye – det er en direkte sammenheng mellom mengden reklame for usunne varer og kaloriene vi får i oss. Og barna våre er mest utsatt.
Read More– Stillingsannonsen lå på Geitmyras hjemmesider i litt under én uke og responsen var massiv, forteller Renate. Hun innrømmer at det var en hardt å velge. – Det er så mange positive ungdom der ute. Ungdom som vil jobbe og som vil lære. Jeg skulle gjerne ansatt dem alle, sier hun. Etter noen runder, er nå de 12 juniorgartnerne på plass.
Read MoreVelkommen til webinar for deg som jobber med barn og mat – enten som mat- og helselærer eller lærer. Her er det også mye inspirasjon å hente hvis du jobber i barnehage, på SFO eller på andre arenaer der barn og mat er et tema.
Read MoreInger Marie Lupton er ny daglig leder på Geitmyra Ringsaker.
Read MoreFikk du med deg byens mest bærekraftige lunsj i helgen? Ungdommer fra bydel Sagene og bydel St.Hanshaugen serverte gratis lunsj til stor begeistring for alle oppmøtte og forbipasserende på Gråbeinsletta og i Stensparken på lørdag.
Read MoreDet er lett å bli hekta på en supersaftig og frisk brødpudding med frukt i. En ypperlig måte å bruke opp gammelt brød og frukt på.
Read MoreGammelt brød? Det er det ingen som har lyst på. Men hva om du forvandlet det til skikkelig snaddermat? Det er godt, det er bærekraftig og ikke minst er det bra for lommeboka. Her er våre beste oppskrifter – laget og testet av juniorkokkene.
Read MoreDenne suppen får sin nydelige knæsjgrønne farge fra erter. Erter og andre belgfrukter er en god kilde til protein.
Read MoreMajones er egentlig en umulighet. Men ved hjelp av eggeplommen får vi det til likevel.
Read MoreDenne linsesuppa er populær blant både barn og voksne, proppfull av næring og deilige krydder.
Read MoreLørdag 6. mai blir det matfest. Både Huset på Haugen og Miljømarkedet på Gråbeinsletta får besøk av juniorkokkene som skal lage mat av varer butikkene ikke kan selge. – Når juniorkokkene inviterer til overskuddsbord, kan de formidle det de har lært og samtidig vise hvor sunt, gøy og godt matredding er, sier Selje Lyngset som jobber som prosjektleder for juniorkokkene.
Read More