Ertesuppe

Denne suppen får sin nydelige knæsjgrønne farge fra erter. Erter og andre belgfrukter er en god kilde til protein.

Ingredienser

til 10 personer

  • 700 g frosne erter

  • 5 sjalottløk

  • 4 fedd hvitløk

  • 3-4 terninger grønnsaksbuljong

  • 1,8 liter vann

  • 3 dl fløte

  • Olje (raps, solsikke)

  • Salt og pepper

Utstyr: gryte, skjærefjøl, kniv, litermål, stavmikser

Framgangsmåte

Tid: 10 min voksen, 20 min med barn

  1. Finkutt sjalottløk og hvitløk.

  2. Ha løken i gryten med litt olje og stek blank på medium varme.

  3. Tilsett erter, buljong og vann. Kok opp og la det koke i 2 min. 

  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser og tilsett fløte.  

  5. Smak til med salt og pepper.