Festmat av gammelt brød
Gammelt brød? Det er det ingen som har lyst på. Men hva om du forvandlet det til skikkelig snaddermat? Det er godt, det er bærekraftig og ikke minst er det bra for lommeboka. Her er våre beste oppskrifter – laget og testet av juniorkokkene.
Hver dag kaster vi 300 000 brød i søpla. Husholdninger kaster rundt 170.000 brød. Det viser tall fra Norsk institutt for bærekraftsforskning (Norsus). Det vil si at vi kaster rundt 200 brød hvert minutt. Her er det mye å hente. Både for miljøet og for lommeboka.
Lørdag 6. mai lagde juniorkokkene fra Geitmyra overskuddsbord. Overskuddsbord er et festmåltid som lages av overskuddsmat. Oveskuddsmat er mat som er på vei til å gå i matavfallet, men som heldigvis blir reddet og spist i stedet. Vinn. Vinn. Vinn.
Juniorkokkenes brødredderoppskrifter
Oppskriftene er lånt fra Opplysningskontoret for brød og korn.