Ketchup
Ketchup har vært en populær saus i godt over hundre år. Den lages vanligvis av tomater, eddik, sukker, salt og krydder, og blir ekstra spennende om du lager den selv!
Read MoreKjøleskapsgrøt
Kjøleskapsgrøt trenger vi ikke å koke , den står og sveller over natten i kjøleskapet.
Read MoreGeitmyras kokkeskole i Kristiansand – sommeren 2023
I ukene 26, 27, 31 og 32 tilbyr Geitmyra Kristiansand 4-dagers gratis sommerkokkeskole for de som går på 5. - 7. trinn. Sommerkokkeskolen er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret på Odderøya.
Read MoreMed bærekraft og sjarm på menyen – juniorkokkene fra Sagene imponerer
– Vi er opptatt av at maten skal være sunn, bærekraftig og næringsrik, da er bønner og fisk et godt valg. Juniorkokkene laget mat til og serverte over hundre gjester på bydel Sagenes frivillighets kveld.
Read MoreKnivregler og kutteteknikk
– Bruk en skarp kniv når du lager mat. Alltid, sier Anders Jahrmann som jobber som underviser på Geitmyra Oslo. Her lærer barna å bruke knivene riktig.
Read More– Endelig blir det matkultursenter for barn i Tønsberg!
– Her blir det kokegrop, matlaging på bål og eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden, forteller Kine entusiastisk. Helt siden forslaget om et senter i Tønsberg kom på blokka, har hun brukt mye tid på å sette seg inn i historisk matlaging.
Read MoreEnergibarer
Kjeks og energibarer du kjøper på butikken inneholder ofte mye sukker. Lager du kjeksene selv blir de mye sunnere - og bedre! I disse kjeksene bruker vi grovt mel og naturlig søtning fra banan og kokosmelk.
Read MoreOppskrifter til Læringsrik mat i Agder
På denne siden har vi samlet alle våre oppskrifter som er utviklet spesielt for prosjektet Læringsrik mat i Agder.
Read MoreBondeomelett med potet
Dette er en av de spanske nasjonalrettene: Tortilla de patatas, eller det vi på Geitmyra kaller bondeomelett med potet og løk.
Read MorePåskefrokost – påskens høydepunkt
Påsken! Kanskje den beste ferien. Lyset er tilbake, dagene er lange, det begynner å spire og hønene legger flere egg. Lag en deilig påskefrokost. Her er våre beste oppskrifter. Med egg, selvfølgelig. Et nylagt egg har verdi som et Fabergé-egg her på Geitmyra.
Read MoreEgg med hjemmelagde tomatbønner
Hva med en skikkelig cowboyfrokost før dere legger ut på langtur? Egg og hjemmelagde tomatbønner er perfekt sikringskost.
Read MoreHvordan steke den perfekte omeletten?
Omelett på aller enkleste vis, med bare egg, et lite dryss salt og en klatt smør i stekepanna. Egget smaker så godt i seg selv at du trenger ikke mer.
Read MoreDet fantastiske havet – påmelding til sommerskole på Geitmyra Oslo
Sommerskole på Geitmyra er lek og moro – og god mat! Men vi sniker inn en hel del ekstra kunnskap. Temaet for sommerskolen er det fantastiske havet. Sommerskolen Oslo er et gratis tilbud til barn og unge som bor i Oslo.
Read More