Sprø og saftig focaccia
Focaccia er en stor favoritt – og med 100% hydrasjon blir den ekstra saftig, luftig og uimotståelig! Her er vår oppskrift på kaldhevet focaccia, perfekt med sprø skorpe og masse smak.
Read MoreFocaccia er en stor favoritt – og med 100% hydrasjon blir den ekstra saftig, luftig og uimotståelig! Her er vår oppskrift på kaldhevet focaccia, perfekt med sprø skorpe og masse smak.
Read MoreSylting er en gammel konserveringsmetode som forlenger matens holdbarhet – og gjør den enda bedre! På Geitmyra elsker vi å sylte rødløk og kål, men nesten alle grønnsaker, frukt og bær kan få nytt liv i en syltelake. Prøv dere frem og oppdag nye favoritter!
Read MoreHvorfor startet vi egentlig med den sirupsaktige tomtegløggen? La heller barna lage sin egen gløgg med ekte julekrydder og frisk eplejuice fra gode, norske epler. Enkelt, hyggelig – og skikkelig godt!
Read MoreEn deilig suppe med gode biter av potet og linser som gir ekstra fylde til suppa. Denne suppa lager vi gjerne ute på tur og er en del av menyen på bålmatkurs på Geitmyra Ringsaker.
Read MoreBondeomelett er en solid og mettende omelett med enkle ingredienser som potet og løk. På spansk henter den tortilla de patatas. Her kan dere også bruke opp det dere måtte ha av rester i kjøleskapet
Read MoreEgg i skjærsilden er ekte italiensk bondekost – rett og slett egg (uten skall) kokt i tomatsaus. Navnet kommer nok av at det er litt chili i sausen. Forbered gjerne tomatsausen på forhånd, og lag masse - den er også god til pasta eller pizza.
Read MoreTamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Når du mestrer kunsten å rulle eggene, kan du si at du er halvveis til å bli en japansk sushikokk – fordi tamagoyaki er en essensiell del av sushiuniverset!
Read MoreSmak på ordet gahkko – det betyr brød på samisk. Gahkko er små, myke brød stekt i panne, laget av rug og hvete. De passer like godt til middagen som til turmat, og har en historie som strekker seg flere hundre år tilbake.
Read MoreBidos – biđos – er en tradisjonell samisk reinsdyrgryte og regnes som samefolkets nasjonalrett. Server bidos rykende varm med nystekt gahkko (samisk brød) og rørte tyttebær.
Read MoreSmoothie kan like gjerne være frokost som et godt mellommåltid. Uansett er det veldig enkelt å lage: To frukter og tre grønnsaker oppi blenderen, og du får både vitaminer, fiber og godt humør tilbake.
Read MoreHirsegrøt er en mild, næringsrik grøt som lett kan varieres i konsistens og smakes til med ulike toppinger. Hirse er naturlig glutenfri og rik på jern, noe som gjør den til et perfekt valg for både små og store.
Read MoreDet er mulig å lage mange typer ost hjemme. På Geitmyra lager vi kremost av yoghurten og tilsetter det vi måtte ønske av smak. Det er gøy å smake til. La barna teste ut forskjellige varianter.
Hjemmelaget yoghurt smaker godt og er bra for magen. Også er det skikkelig gøy å lage.
Read MoreBønner er en bærebjelke i meksikansk matlaging og like vanlig i taco som kjøtt. Med sin fyldige smak og kremete konsistens blir bønnemosen ekstra smakfull med chili, hvitløk, fersk koriander og spisskummen.
Read MoreGresskar er mye mer enn bare Halloweenpynt! Det søtlige, fiberrike gresskarkjøttet passer perfekt i lapper og gir både deilig smak og myk konsistens. En enkel og smakfull måte å bruke gresskar på – perfekt til frokost, lunsj eller som turmat.
Read MoreHode, skulder, kne og tå. Ja, du kan bruke hvilken som helst del av grisen til denne retten, men aller best blir den med kjøtt som er litt grovt og har fettmarmorering. Det er superenkelt å lage – bare la ovnen gjøre jobben!
Read MoreDet er superlett og morsomt å lage fiskepinner selv – og barna elsker både prosessen og resultatet! Vend saftig fiskefilet i brødsmuler eller polenta, krydre etter smak, og bruk den fisken dere liker best.
Read MoreI denne oppskriften kombinerer vi ville og dyrkede urter for en smakfull og næringsrik smoothie.
Read MoreTacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Lager du din egen krydderblanding, får du en helt annen aroma enn i kjøpeblandingene, og du kan ikke minst lage den blandingen du selv liker aller best!
Read MoreDenne smakfulle, marokkoinspirerte lammegryten er full av deilige krydder. Prøv deg frem med dine favoritter – en blanding av ulike krydder gir dybde og kompleksitet til smaken.
Read More