Fiskepinner – sprø og smakfulle
Det er superlett og morsomt å lage fiskepinner selv – og barna elsker både prosessen og resultatet! Vend saftig fiskefilet i brødsmuler eller polenta, krydre etter smak, og bruk den fisken dere liker best. Sprø, smakfulle og helt hjemmelagde! Server dem i lompe med en frisk yoghurtdressing – enkelt, sunt og skikkelig godt!
“Dette kunne jeg spist HVER dag!”
På Geitmyra er vi ekstra glade i sei. Sei er en sprek fisk i torskefamilien, med grårosa kjøtt og mye smak. Sei kan vi spise mye av, fordi det er sunt og det myldrer av sei i havet, så fisket er bærekraftig. Sei tåler smaksrikt tilbehør, og er god å bruke til fiskegrateng, fiskekaker, fiskesuppe og fiskepinner. En fin måte å variere fiskepinnene på er å blande krydder i melblandingen. Prøv for eksempel med karri, chili, timian, oregano, raspet sitronskall eller koriander.
Ingredienser
til 6 personer
600 g skinn- og beinfri seifilet
200 g polenta eller sammalt hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts karri, tacokrydder eller annet krydder etter smak
Nøytral olje til steking (for eksempel raps eller solsikke)
Utstyr: Skjærefjøl, kniv, bolle, fat, stekepanne, stekespade
Fremgangsmåte
Skjær seifileten i 2 lange og smale biter.
Bland polenta eller mel sammen med salt, pepper og karri i en bolle. Ha melblandingen din på et fat.
Vend fiskebitene i melblandingen. Pass på at alle sider er godt dekket av mel.
Sett en panne på komfyren, skru på medium varme.
Hell litt olje i pannen. Vent med å begynne å steke til pannen er varm. Stek maks 4-6 biter av gangen, i 3-4 minutter på hver side. Har du for mye fisk i pannen blir pannen kald, og skorpen blir ikke sprø og fin.
Tips: skal du lage en større mengde fiskepinner kan du legge dem på et bakepapirkledd stekebrett og steke dem i forvarmet ovn på 180 til 200 grader til de er gylne (ca 7-10 min).
Serveres med lomper og sesongens grønnsaker – rå, bakt eller grilla.
Lag fisketaco - server med tortillalefser og tacotilbehør.
Vil du ha nye oppskrifter rett i innboksen din? Meld deg på vårt nyhetsbrev.