Myke gresskarlapper – spis gresskaret!

Gresskar er mye mer enn bare Halloweenpynt! Det søtlige, fiberrike gresskarkjøttet passer perfekt i lapper og gir både deilig smak og myk konsistens. En enkel og smakfull måte å bruke gresskar på – perfekt til frokost, lunsj eller som turmat.

Ingredienser

til 6 personer

  • 4 dl bakt eller kokt gresskar

  • 2,5 dl mel

  • 3-4 dl kulturmelk

  • 2 egg

  • 1 ts salt

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts natron

  • 1 ts honning/sukker

  • 1 ts eddik

Framgangsmåte

  1. Kok eller bak gresskaret til det er mørt, ca 20 minutter.

  2. Mos det ferdigkokte gresskaret med en stavmikser.

  3. Pisk eggene i en bolle.

  4. Ha i gresskar, melk, honning og eddik. Visp så inn det tørre.

  5. Stek lappene i tørr stekepanne (gjerne teflon) i ønsket størrelse.

TIPS: Lag røren ferdig hjemme og stek lappene ute. Ta med en stekepanne.