Myke gresskarlapper – spis gresskaret!
Gresskar er mye mer enn bare Halloweenpynt! Det søtlige, fiberrike gresskarkjøttet passer perfekt i lapper og gir både deilig smak og myk konsistens. En enkel og smakfull måte å bruke gresskar på – perfekt til frokost, lunsj eller som turmat.
Ingredienser
til 6 personer
4 dl bakt eller kokt gresskar
2,5 dl mel
3-4 dl kulturmelk
2 egg
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts honning/sukker
1 ts eddik
Framgangsmåte
Kok eller bak gresskaret til det er mørt, ca 20 minutter.
Mos det ferdigkokte gresskaret med en stavmikser.
Pisk eggene i en bolle.
Ha i gresskar, melk, honning og eddik. Visp så inn det tørre.
Stek lappene i tørr stekepanne (gjerne teflon) i ønsket størrelse.
TIPS: Lag røren ferdig hjemme og stek lappene ute. Ta med en stekepanne.