Sylta grønnsaker – passer til alt!

Sylta grønnsaker

Sylting er en gammel konserveringsmetode som forlenger matens holdbarhet – og gjør den enda bedre! På Geitmyra elsker vi å sylte rødløk og kål, men nesten alle grønnsaker, frukt og bær kan få nytt liv i en syltelake. Prøv dere frem og oppdag nye favoritter!

Sylta grønnsaker gir syrlighet, knas og perfekt balanse til mange retter. Topp tacoen med rødkål og rødløk, server dem til fisk, kjøtt eller på brødskiva. De passer også perfekt til pulled pork, burgere, asiatiske retter og friske salater.

Kort sagt: Sylta grønnsaker passer til (nesten) alt!

Sjekk kjøleskapet ditt og se om du kanskje kan redde et kålhode eller to.

Ingredienser til 200 g

  • 2 dl vann

  • 2 dl eplesidereddik

  • 2 ss brunt sukker

  • 200 gram grønnsaker, f.eks. beter, kål, gulrot, rødløk

Framgangsmåte

1. Ha vann, eddik og sukker i en kjele og kok opp.

2. Vask og skrell grønnsakene.

3. Kutt de i tynne strimler eller skiver.

4. Ha grønnsakene i varm lake i ca 30 minutter.

5. Sil av laken rett før servering eller ha grønnsaker med lake på steriliserte glass.

Steriliserte glass

Vask glassene helt rene, skyll dem godt og ha glassene 10 minutter i stekeovnen på 100 °C. Glassene skal være helt tørre. Fyll glassene helt opp mens laken fortsatt er varm og ha på lokk.

Det meste kan syltes!