Bli med på babymatkurs på Geitmyra!
Bli med på babymatkurs på Geitmyra!
Har du lyst til å gi barnet ditt en god start i livet og oppleve matglede for hele familien? På matkurset Tidlig matglede vil du få inspirasjon, kunnskap og ikke minst lære å lage god mat til babyen din som hele familien vil like å spise.
Read More
Bønnebab
Bønnebab
Fargerik, frisk, sprø og med mye protein fra bønner og linser. Dette er en vegetariske utgave av kebaben og en favoritt på Geitmyra.
Read More
Geitmyras fiskepinner
Når du lager fiskepinnene selv vet du akkurat hva som er i dem, og du kan bruke den fisken du vil.
Read More
Vi trenger deg! Bli frivillig på Geitmyra
Vi trenger deg! Informasjonsmøte for frivillige 9. mars (Oslo)
Som frivillig på Geitmyra får du være med å formidle kunnskap om dyrking og matlaging til barn og ungdom. Du får kunnskap om – og smake på – masse fantastisk mat og bidra til å skape flotte matopplevelser for små og store.
Read More
Fryd og frustrasjon
Fryd og frustrasjon
Går det an å kjenne på like deler glede og frustrasjon, stolthet og sinne – noen ganger også håp blandet med et ubehagelig stikk av maktesløshet? Ja visst, er det mulig. Det har vel egentlig blitt en slags naturtilstand for oss.
Read More
– Snart har vi Norges yngste arbeidsstokk! Året på Geitmyra
– Snart har vi Norges yngste arbeidsstokk! Året på Geitmyra
William (17) står foran Geitmyra-skiltet og ønsker velkommen. Siden 2020 har han vært en av juniorkokkenes ansikt utad. I løpet av 2023 har vi fått 41 nye medarbeidere og 29 av disse er mellom 13 og 17 år. De jobber som juniorkokker og – gartnere i Oslo, Ringsaker, Kristiansand og Tønsberg.
Read More
– Vi har aldri følt oss mer velkommen! Året på Geitmyra Tønsberg
– Vi har aldri følt oss mer velkommen! Året på Geitmyra Tønsberg
I år kunne vi endelig åpne dørene til fantastiske Løkken. Barn og ungdom i Tønsbergregionen har fått verdens fineste kjøkken å boltre seg på. Og vi hadde ikke klart det uten all støtten.
Read More
Feite maur og blåsyre! Colombianske smaker på Geitmyra
Feite maur og blåsyre! Colombianske smaker på Geitmyra
– Vi kaller disse maurene for fat ass ants, forteller den Colombianske kokken John Herrera og viser fram en trillrund maur til barna på Etter skoletid. I tillegg har han med seg den svarte sausen tucupi, laget av en grønnsak som inneholder blåsyre når den er rå.
Read More
Historisk byggrynsgrøt
Historisk byggrynsgrøt
Bygg er en av kornsorter vi dyrker mest av i Norge, faktisk har vi dyrket det siden jernalderen. I jula spiser mange risengrynsgrøt, her kommer en grøtvariant med byggryn. Det smaker kjempe godt.
Read More
Risgrøtlapper
Risgrøtlapper
Er du heldig og har litt risgrøt til overs? Prøv disse deilige risgrøtlappene. Superenkelt og kjempegodt, og passer både til frokost, matpakka, lunsj og til kvelds.
Read More
Bli med til middelalderen
Bli med til middelalderen
– Hvor lenge lever en sau? Det lukter gløgg! Jeg får lyst på grøt! Hvor mye tjener du? Vear skole er på ukesundervining på Geitmyra Tønsberg og engasjementet er høyt. I løpet av uka skal elevene gjennom 10 000 med mathistorie, tilberede andehjerter, lage byggrynsalat og sylte grønnsaker. Blant annet.
Read More
Matinspirasjon for barnehager i Kristiansand
Matinspirasjon for barnehager i Kristiansand
Bli med på en inspirerende webinar der vi snakker om det fortreffelige kornet, om matsvinn og mattrygghet.
Read More
Det fantastiske kornet
Det fantastiske kornet
Korn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granola og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.
Read More
Nye kokker på Huset på Haugen
Nye kokker på Huset på Haugen
Ni ungdommer fra bydel St Hanshaugen har denne høsten vært på kurs på Geitmyra. Der lærer de å lage sunn og god mat til andre, og hva som er viktig å tenke på når man setter sammen et måltid.
Read More
Grønn uke – hver uke
Grønn uke – hver uke
Denne uka heier vi på alle som jobber med å redusere forbruket vårt. Det er så mye som kan byttes, lånes eller fikses. Er det skidag på skolen, eller rift i overtrekksbuksa? Lån eller reparer. Bestill middagen fra Too good to go og redd et måltid fra søpla og få gode tips til å redusere matsvinn.
Read More
Nye juniorkokker i bydel Gamle Oslo
Nye kokker i bydel Gamle Oslo
– Jeg skal lage linsesuppe på eksamen. Jeg har øvd hjemme denne uka og lagde en stor gryte til familien. Alt ble spist opp – de elsket den! Nawal (13) er en av 12 ungdom som tok juniorkokk i jobb-eksamen på Central Park.
Read More
God farsdag!
God farsdag!
Pappa ønsker seg ikke flere ting. Han ønsker seg - og trenger - mer frukt og grønt. Det er mye kjærlighet i god mat! Den beste gaven er en skikkelig deilig søndagsfrokost med fargerike smoothies og noen saftige bananlapper med havregryn! Og tid! Her er alt dere trenger til en god frokost.
Read More
SE, LUKT, SMAK og spar penger!
SE, LUKT, SMAK og spar penger!
– Vi må slutte med datoangst og heller begynne å stole på sansene våre. Ved å se, lukte og smake på råvaren kan vi lett finne ut av om maten er spiselig eller ikke, sier juniorkokkene på Geitmyra. Her får du gode tips til hvordan dere kan kutte matsvinnet hjemme. Det er mye penger å spare!
Read More
Rekordbesøk på Barnas store gresskarfest
Rekordbesøk på Barnas aller beste gresskarfest
Over 1600 fant veien til Geitmyra gård på søndag. Vi håper at alle som tok turen har fått inspirasjon til å lage noe godt av gresskaret!
Read More