Rekordbesøk på Barnas store gresskarfest
Over 1600 fant veien til Geitmyra gård på søndag. Vi håper at alle som tok turen har fått inspirasjon til å lage noe godt av gresskaret!
Det skumleste med Halloween er alt matsvinnet
I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet i søpla. Dette vil Geitmyra matkultusenter gjøre noe med. Gresskaret er en fantastisk råvare. Det er fest og hverdag. Det er supermat, serveringsfat og halloweenpynt. Du kan bake det, koke det, sylte det og lage vafler, pinnebrød, gløgg, gnocchi og mye annet,
I porten fikk alle gjestene servert Geitmyras egen gresskargløgg. Barna kunne forme sine egne gnocchi, mortre krydder til gresskarfrø og ha det på bakt gresskar. De kunne smake på gresskarlapper og se – og smake på – gresskar som Hokkaido, Grey, Butternut, Muskat og Tiger Cross. Og restaurant REST hadde laget verdens beste gresskarsuppe.
– Kan jeg ta en til? Eller nei, mange? Den lille jenta har allerede spist flere gnocchi. Kanskje flere enn hun har laget. Og det er forståelig. Smakfulle gresskargnocchi sprøstekt i smør og salvie er helt uimotståelig.
God feiring og velkommen tilbake neste år!
Pinnebrød med gresskar – perfekt turmat
Pinnebrød er veldig populært på tur. Lag ferdig deigen på forhånd. Ikke lag dem for store, da blir de lett rå inni. Denne deigen kan også stekes som flate brød i panne. Like godt!
Geitmyras gresskargløgg
Denne gløggen kommer fra Tjekkia og har tilfalt Geitmyra via vår tidligere gartner, Jeri. Den varmer godt og er full av gode smaker! Hva med å servere denne når de små spøkelsene ringer på døra?
Supergode gresskarvafler
En strålende måte å bruke opp gresskaret på. Saftige, gode vafler med naturlig sødme. Hva med å lage gresskarvafler med litt saltmat på til middag? En ubetinget suksess!
Kines gresskargnocchi
Gnocchi utales Njåkki og er en type pasta som vanligvis lages med potet. Men den kan helt fint lages med gresskar, da får du deilige pastaputer med en fin oransje farge og en super rett for å bruke opp gresskar fra halloween.
Bakt gresskar med krydder og yoghurtsaus
Mykt og sprøtt. Krydret og søtt. Og med en frisk og syrlig yoghurtdressing. Har du smakt denne retten én gang, vil du alltid lengte etter mer.
Spaghettigresskar med tomatsaus
Har dere prøvd spaghettigresskar? Smaken av ovnsbakt gresskar er mild, sødmefull og litt nøtteaktig. Derfor er denne retten helt nydelig til både kjøtt og fisk, men fungerer også som hovedrett med en deilig tomatsaus og litt ost.
Varmende og smakfull gresskarcurry
Store, møre gresskarbiter i en utrolig fyldig og god saus. Hvem kan si nei til det! Hva med å servere den i selve gresskaret?
Gresskarlapper
Gresskar kan brukes til mye mer enn som utskårne figurer på allehelgensaften. Gresskarkjøttet er fiberrikt og har en mild og søtlig smak og egner seg supergodt i lapperøre, da det gir både god smak og konsistens.
Gresskarpizza
Hvorfor ikke putte gresskar på pizzaen? Det er kjempegodt! Denne oppskriften er med bakt gresskar, sopp, fetaost og toppet med sprø, ristede gresskarkjerner.
Rekordbesøk på Barnas aller beste gresskarfest
Over 1600 fant veien til Geitmyra gård på søndag. Vi håper at alle som tok turen har fått inspirasjon til å lage noe godt av gresskaret!
Halloween-challenge: SPIS GRESSKARET!
– Det nifseste med Halloween, er alt matsvinnet. Oktober er høysesong for gresskar. I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter. Dét må vi gjøre noe med! Bli med på ukas gresskarchallenge.