Brødpudding – saftig og smakfull matredder
Det er ingen grunn til å kaste gammel, tørt brød. Nicolai viser hvordan du kan forvandle det til en supergod brødpudding. Både enkelt og gøy å lage med barna.
Read MoreDet er ingen grunn til å kaste gammel, tørt brød. Nicolai viser hvordan du kan forvandle det til en supergod brødpudding. Både enkelt og gøy å lage med barna.
Read MorePå Geitmyra tar vi utgangspunkt i familiens middag. Det er et poeng at alle i familien kan spise det samme og være sammen rundt et måltid – uavhengig av alder. Men konsistensen må selvsagt tilpasses. Her er våre beste oppskrifter på sunn, god og trygg grøt.
Read MoreDenne gryten består av råvarer og krydder som ble brukt i middelalderen, og før det også. Her kan vi prøve oss frem med mengden krydder, og lage egne varianter.
Read More– Hva er 70% av 400? Det er Kolbjørn Enge, underviser på Geitmyra, som spør. Han har brødbakerskole for ungdommene som er på Geitmyra Tønsbergs aller første kokkekurs denne ferien.
Read MoreLørdag 28. oktober i Ringsaker og søndag 29. oktober i Oslo og Kristiansand arrangerer vi gresskarfest for alle! Det skumleste med Halloween er alt matsvinnet. Og det er dessverre sant. I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter. Dette må vi gjøre noe med!
Read MoreDenne gløggen kommer fra Tjekkia og har tilfalt Geitmyra via vår tidligere gartner, Jeri. Den varmer godt og er full av gode smaker! Hva med å servere denne når de små spøkelsene ringer på døra?
Read MoreEn strålende måte å bruke opp gresskaret på. Saftige, gode vafler med naturlig sødme. Hva med å lage gresskarvafler med litt saltmat på til middag? En ubetinget suksess!
Read More– Jeg synes det er skikkelig gøy å lage mat. Det er bare bonus å være her, sier Aksel (13). Han er en av de 96 som har søkt på jobb som kafévakt på Huset på Haugen. Men først er det én ukes kjøkkentjeneste på Geitmyra matkultursenter for barn.
Read More– Helt siden vi startet opp 5. september har vi hatt mellom 20 og 30 barn her hver gang, forteller Anja Hougaard Storaker. Hver tirsdag og torsdag kan barna kose seg med mat, katter, lek, spill, høner, høsting og andre gårdsaktiviteter – midt i Oslo.
Read MoreRotgrønnsaker eller rotfrukter er grønnsaker som vokser nede i jorden. I Norden bugner det av rotgrønnsaker på høsten og mange av dem holder seg gjennom hele vinteren hvis de oppbevares og lagres riktig.
Read More– Poteten er fantastisk! Som råvare er det en av de mest bærekraftige og solidariske vi kan spise, sier Gyro Knutsdotter Homme ved Geitmyra Ringsaker. Det er tid for å høste – og spise – potet.
Read MoreMaten smaker ekstra godt ute på tur. Å spise god mat på tur er enklere enn du tror. Med litt planlegging og noen enkle forberedelser kan turmaten bli både god, sunn og spennende.
Read More– En uventet og utrolig generøs gave! Vi vil bruke midlene til å utdanne nye juniorkokker. På den måten gir vi noe tilbake til samfunnet, sier Helene Isaksen om pengegaven fra festivalen Sommerbris.
Read More– Vi vil ikke dra hjem! Nærmere 2400 forventningsfulle barn og voksne fant veien til Barnas store åpningsfest på Løkken lørdag ettermiddag. Og den ble akkurat som vi hadde håpet på.
Read More6a fra Eik skole i Tønsberg er de aller første elevene til å ha undervisning på det splitter nye matkultursenteret i Tønsberg. I løpet av undervisningsdagene går de gjennom 10 000 år med mathistorie.
Read MoreKorn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granula og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.
Read MoreDenne linsesuppa er populær blant både barn og voksne, proppfull av næring og deilige krydder.
Read MoreDet er duket for et skikkelig gilde når vi åpner portene på Løkken. – Vi gleder oss til at hele området her skal yre av barn og ungdom. At de skal oppleve smaken av 10 000 år med mathistorie. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Vi skal bruke alle sansene. Vi skal koke, presse, sylte, skjære, grave og røre, forteller Kine Bekkengen, prosjektleder for Geitmyra Tønsberg.
Read MoreNå vil Geitmyra Tønsberg samle inn kjøkkenvisper til en helt unik samling. – Vi ønsker oss kjøkkenvisper - helst gamle og historiske visper i tre eller metall.
Read More