Vi trenger deg! Bli frivillig på Geitmyra

Som frivillig på Geitmyra får du være med å formidle kunnskap om dyrking og matlaging til barn og ungdom. Du får kunnskap om – og smake på – mye fantastisk mat og bidra til å skape flotte matopplevelser for små og store.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og unge som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom.

Vi vil pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Og vi vet at barn kan lage mat, at de tør å smake og at de må tas på alvor. Når barna lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

For å få til alt dette, er vi avhengig av gode hjelpere!

Jeg visste ikke at barn var så nysgjerrige på mat.
— Anikken (17), frivillig på Geitmyra

Hvordan kan du praktisk delta som frivillig?

  • Praktisk opprigg/nedrigg 

  • Designe og lage informasjonstavler

  • Formidling på ulike stasjoner på arrangementene våre og aktivitetene vi gjør med samarbeidspartnere

  • Dyrkelag (pallekarmer, parsell, drivhus mm) 

  • Dugnadsarbeid ifm prosjekter (juniorgartner i jobb mm) 

Fra dyrking på Geitmyra Matkultursenter For Barn

Interessert i dyrking?


Fra Barnas store sjømatfest

God stemning på Barnas store sjømatfest!


Hva får du igjen for å være frivillig?

  • Være med å formidle kunnskap om dyrking og matlaging til barn og ungdom.

  • Bidra til å skape fantastiske matopplevelser for små og store.

  • Lære fra leverandører, produsenter og Geitmyras dyktige fagfolk.

  • Smake på masse fantastisk mat.

  • Møte folk som brenner for det samme som deg.

  • Sommerfest og høsttakkefest for alle våre frivillige.

  • Felles måltider gjennom sesongen - gjerne ispedd kompetanseheving fra dyktige folk vi samarbeider med. 

  • Vi har ofte overskudd av råvarer etter arrangement, vi jobber alltid iherdig mot matsvinn og forsøker å sørge for at dette kan brukes i våre andre aktiviteter, men som regel så har vi også en goodiebag til alle som har jobbet.

  • For de som bidrar mye gjennom året så kan vi låne ut lokaler til f.eks barnebursdag, bruk av tunet og pizzaovnen etter avtale.