Matfest med Sandra Borch og Embla-nominerte

– Geitmyra har etablert seg som en viktig arena for barn, sa landbruksminister Sandra Borch da hun og alle de nominerte til Embla Food Award besøkte Geitmyra matkultursenter. 

Rundt 100 gjester fra Åland, Danmark, Færøyene, Finland, Grønland, Island, Sverige og Norge måtte lage sin egen lunsj i beste Geitmyra-ånd. Syv kategorier, syv matlagingsstasjoner. Delegasjonene beveget seg fra stasjon til stasjon. På menyen sto blant annet filetering av makrell, morting av ugresspesto og sykling av restesmoothie. 

Filetering i rekordfart 

Kine Bekkengen sløyet 60 makrell i rekordfart før gjestene fikk prøve seg på fileteringen. Det gjør ingenting at dere ikke får det til første gangen, trøstet Kine. – Det er øvelse og mengdetrening som er nøkkelen i denne disiplinen her. 

På forhånd hadde Geitmyra sanket løvetann, stjernemelde, groblader, marikåpe og skvalderkål. Gjestene fikk en morter, litt ost, hvitløk og olje for å lage klorofyllpesto av beste merke. 

Jeg har lyst til å ta med meg hele gården hjem til Finland!
— Entusiastisk, finsk lunsjgjest

Heitere i glohaugen 

På grillstasjonen sto Trond Åm og Mohammed Abdirashid i solsteiken og lengtet tidvis etter en forfriskende dukkert i Akerselva. På risten bugnet det av vårløk, neper, sommerkål og hjertesalat. 

Trond Åm varmer opp!

Til slutt ble alle godsakene satt frem på et digert koldtbord med nypoteter og klippfisk, langtidsstekt kje, bønnemos og syltede grønnsaker og selvfølgelig grillet makrellfilet med grønnsaker og pesto. 

Restesmoothie 

Som en god og bærekraftig avslutning kunne gjestene sykle sin egen restesmoothie med bananer, spinat og stjernemelde. Med høy puls og mye latter ble det sunn og deilig smoothie til alle. 

Jeg har lyst til å ta med meg hele gården hjem til Finland, sa en fra den finske delegasjonen i det hele følget beveget seg videre til DogA og prisutdelingen.