4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

Geitmyra på plass på Bakgårdsfestivalen. Anders Jarmann, Kine Bekkengen og Heidi Irene Lie

– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.

– Med et historisk matkultursenter i Tønsberg, får vi nok et matkultursenter for barn og unge med utgangspunkt i det som er særegent for lokalmiljøet. Dette forsterkes av at senteret har Slottsfjellet og Slottsfjellmuseet som nærmeste nabo. Det er spesielt gledelig å se hvordan Geitmyra vil bidra til ny bruk av ærverdige Løkken gård, sier André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB.

Øystein Hjørnevik, næringssjef i Tønsberg kommune, gleder seg. – Det at Sparebankstiftelsen DNB prioriterer å støtte etableringen av et matkultursenter for barn og unge i Tønsberg med et så stort beløp, viser bare hvor viktig dette arbeidet er. Nå ser vi fram til å kunne gi dette unike tilbudet videre til våre egne skoleelever og samtidig få ytterligere fokus på all den gode maten som produseres i regionen vår. Dette vil unektelig øke omdømmet til Tønsberg som attraktiv kommune å flytte til.

Helt siden forslaget om et senter i Tønsberg kom på blokka, har Kine Bekkengen brukt mye tid på å sette seg inn i historisk matlaging. – Her blir det kokegrop, matlaging på bål og eksotiske krydder som kom til byen for hundrevis av år siden. Vi skal fylle hus og hage med matglede, historie, kunnskap og entusiasme. Vi skal dyrke, høste, lære og smake. Vi jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss, sier Bekkengen. Den praktiske undervisningen knyttes sammen med andre teoretiske fag som språk, historie, geografi, matematikk og kjemi. – Vi ønsker å kunne tilby alle sjetteklassingene i Tønsberg kommune ukes undervisning på Geitmyra, fortsetter hun. – Barn kan lage mat, de tør å smake og de må tas på alvor.

Vi jobber for å pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss, sier Kine Bekkengen

I tillegg til skoleundervisning, matkurs og åpne arrangementer, er det naturlig å tenke en mulig satsning i matregionen Vestfold og Telemark. Bekkengen forteller at en etablering av et Geitmyra-senter i Tønsberg har fått god støtte fra sentrale aktører som blant annet Nortura, Herr og fru, Prosjekt Haabrann og Bjertnæs & Hoel. – Å rekruttere til matindustrien er viktig. Noen skal lage maten i fremtiden også. 



Følg oss på Instagram