Posts in Artikkel
Enda flere – men fortsatt mange igjen!

Enda flere – men fortsatt mange igjen!

Geitmyra blir 11 år i september. Det har vært elleve år med rivende utvikling. Fra oppstarten på Geitmyra i Oslo med ett klasserom – til to – til etableringen av nye sentre i Ringsaker, Kristiansand og Trondheim. En engasjert gjeng jobber hver dag for at barna våre skal få muligheten til å lage – og spise – god mat som gjør godt.

Read More
Artikkel, Folka våreMona Ek
Bærekraft og historiefortelling – European Young Chef 2022

Bærekraft og historiefortelling – European Young Chef 2022

– Det er morsomt og inspirerende å holde en konkurranse som hovedsakelig er basert på bærekraft og historiefortelling. Dette setter lokale råvarer og tradisjoner i et fokus som fremhever den flotte regionen vi bor i. Trond Åm og Geitmyra Credo har i år reist rundt på alle restaurant- og matfagskolene i Trøndelag i forbindelse med den prestiskjefylte konkurransen, European Young Chef Award 2022.

Read More
4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB

– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.

Read More
Matlaging er naturfag i praksis

Matlaging er naturfag i praksis

Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.

Read More
2021 på Geitmyra

Geitmyras årsrapport 2021

Geitmyra 10 år, Barnas aller beste kokebok, valgflesk, skoleundervisning, dyrking, smaking og matkurs for store og små - men flest små. Ta en titt på alt det morsomme, lærerike og smakfulle vi gjorde på våre sentre i 2021.

Read More
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik

Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt.

Read More
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe

Det er mye omsorg i en skål med varm suppe

Hver lørdag står russere og ukrainere sammen på kjøkkenet på Geitmyra for å lage den ukrainske rødbetsuppen borsjtsj til ukraninske flyktninger. – Vi lager og serverer hjemmelaget mat til de som trenger og savner det mest, forteller Vladislav Kazanskiy som startet Suppe(r)kraft, etter inspirasjon og oppfordring fra to ukrainere i Norge.

Read More
ArtikkelMona Eksamarbeid
Ny satsning vil rekruttere flere unge til matbransjen

Ny satsning vil rekruttere flere unge til matbransjen

Det finnes mange karriereveier i matbransjen. Visste du at du kan ta fagbrev som kjøttskjærer, slakter, pølsemaker, automatiker, produksjonstekniker eller industrimekaniker? Geitmyra og matbransjen har slått seg sammen i prosjektet Læring for næring, for å vise ungdommer hvor attraktiv matbransjen er, og ikke minst hvor gøy det er å jobbe med mat!

Read More