Barnas aller beste kokebok

Årets gavetips til alle barn og unge!

I forbindelse med vårt tiårsjubileum har vi laget en kokebok - for barn, selvfølgelig! Barnas aller beste kokebok inneholder 80 av våre favoritter og er laget spesielt for barn og unge, så de kan lære å lage ordentlig god mat og få lov til å utfolde seg på kjøkkenet. Forfatter av boka er Erik Røed, matskribent, småbruksbonde og tidligere underviser på Geitmyra matkultursenter for barn. Lars Petter Pettersen har tatt bilder og Eivind Stoud Platou står får illustrasjon og design. Boka er gitt ut av Forlaget Press.

 
 
En av de viktigste tingene vi kan gjøre for framtida er å passe på hva vi spiser. At det er godt for både oss selv og for verden vi lever i. Da trengs det sånne som Geitmyra, som lærer barn å bli glad i sunn og bærekraftig mat som smaker deilig! Og nå er triksene deres heldigvis å få i bokform!
— Gunhild Stordalen - Grunnlegger av av Eat foundation
 
 
Denne boken blir jeg både som far og fagmann ufattelig lykkelig av å se – matglede, oppmerksomhet rundt bærekraft og tradisjoner er satt sammen til en imponerende og spennende bok som kommer til å motivere og glede unge lesere.
— Even Ramsvik - Prisvinnende kokk, matskribent og restauranteier
 
 
Denne boken bør gå rett inn i mat- og helsefaget på skolen, og bør bli gitt alle norske barn til odel og eie. Oppskriftene er så fristende og Geitmyras tilnærming så forfriskende! Denne boken er rett og slett alt man trenger for å spise godt, variert og bærekraftig på ekte.
— Marit Kolby – Ernæringsbiolog og Matviter
 
 
Barnas aller beste kokebok gir oss enkle, gode oppskrifter på deilige favoritter. Den gir oss også korte historier om alt fra grisen og høna til brødet. Det gjør at boken er lærerik for hele familien. Ja, kokeboken kan samle familier over grytene. Det fører til at maten smaker enda bedre og alt blir spist opp!
— Mette Nygård Havre – Spis opp maten
 
 
Så deilig med en kokebok for barn som ikke undervurderer sitt publikum! Ingen har bedre grunnlag for å vite hva barn liker og kan få til på et kjøkken. Her handler det like mye om sanselighet, historieformidling og selvtillit på kjøkkenet, som det å bare følge oppskrifter.
— Maj-Britt Aagaard - Matblogger, Spiselandslaget, programleder og kokebokforfatter