Tamagoyaki – en smak av japan
Lyst til å prøve noe nytt? Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Vi lager den sammen med barna og samtidig lærer de ulike matlagingsteknikker.
Read MoreLyst til å prøve noe nytt? Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Vi lager den sammen med barna og samtidig lærer de ulike matlagingsteknikker.
Read MoreDaglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge Erlingsen, stråler av glede over pengegaven fra Gjensidigestiftelsen. – Med 530 000 kroner i støtte kan vi endelig realisere ukentlige møteplasser for barn og ungdom, jubler hun.
Read MoreDet er ikke alle pepperkakeoppskrifter som faktisk har pepper. Og det er jo i grunn litt rart! Vi lager en tradisjonell oppskrift med pepper og de krydderne som skal være i de beste pepperkakene. Vi lager også dobbeltpeprede pepperkaker, og med ekstra ingefær.
Read MoreNår det er vinter og kaldt er det viktig at småfuglene som ikke drar sørover har noe å spise på, og det er viktig for dem å få i seg litt fett. På Geitmyra lager vi meiseboller til småfuglene. Det gir masse energi til småfuglene gjennom den kalde vinteren.
Read MoreFelles for alle typer krydder er at de gir maten vi lager særpreg og ekstra smak. Ofte kan en smak minne oss om en årstid, en hendelse, en ferie eller en høytid. Slik er det ikke minst med jula, der en viktig del av tradisjonen er nettopp lukten av krydder når vi baker, sylter sild, lager pølser eller byr på gløgg. Her har du en oversikt over krydder som hører jula til.
Read MoreGeitmyra gård er som skapt for julefeiring. Vi trenger nesten ikke pynte en gang. Også i Mathallen kan dere få med dere gode juleopplevelser sammen med juniorkokkene våre. Alle aktivitetene er gratis. Velkommen til oss!
Read MoreHvorfor begyntet vi egentlig med den underlige, sirupsaktige tomtegløggen? La heller barna lage årets gløgg med julekrydder og jus av gode, norske epler. Enkelt, hyggelig og skikkelig godt!
Read MoreHva med å gi bort bærekraftige, vakre og smakfulle glass? Glass med rubinrøde rødbeter, sukkertøyfargede polkabeter, solgule blomkålbuketter og smaragdgrønne agurker. Gaver som gleder både øyet og ganen.
Read More– Hvorfor er mat- og helseundervisningen på skolen så dårlig, Jonas? spør William Wiland (17) fra Sagene når statsminister Jonas Gahr Støre besøker Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. Sammen med ungdommene lager han taco mens de snakker om mestring, det å tjene egne penger og om samarbeid og vennskap mellom ungdom fra hele byen.
Read MoreAdventstid. Denne fine ventetida. Sett av tid til å lage – og spise – en deilig adventsfrokost. Ta med barna på forberedelsene og inviter gjerne inn naboen.
Tacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt for å lage din egen blanding – prøv deg fram med mengdene, eller suppler med andre krydder som fennikelfrø eller kanskje et lite dryss kanel for å utvikle din egen magiske mikstur!
Read MorePølser til jul har lange tradisjoner i Norge. Her har vi laget en opp skrift med mye julekrydder, som garantert ikke smaker som noen annen julepølse du har vært borti
Read MoreSylting er en gammel form for konservering og forlenger matens holdbarhet i tillegg til at det også løfter smaken. Rødløk og kål er en syltefavoritt her på Geitmyra, men så og si alle grønnsaker, frukt og bær kan syltes.
Read MoreDet finnes ikke noe bedre enn hjemmelagde, spiselige gaver. Her har vi samlet smakfulle oppskrifter som varmer hjertet og gleder ganen.
Read MoreEn deilig lammegryte varmer både kropp og sjel. Med krydder, mørt kjøtt og sesongens beste grønnsaker får dere verdens beste middag.
Read MoreIda kjører traktor og har angorakaniner for å spinne sitt eget garn. Hun gleder seg over å lære nye ting og brenner for å gi andre gode opplevelser – som smakfulle matopplevelser. Og så har hun et godt mattips på lur.
Read More– Jeg husker følelsen da jeg fikk min første lønnsslipp. Hvis jeg ikke hadde vært juniorkokk, hadde jeg kanskje holdt på med dumme ting. Nå går jeg på Etterstad VGS og til høsten blir jeg kokkelæring. Nå åpner William Wiland (17) og de andre juniorkokkene egen restaurant og catering i mathallen.
Read MoreVisste du at taco kan spores helt tilbake til aztekernes tid i Mexico? De brukte maistortillaer til å pakke inn mat som folk hadde med seg som niste – en slags ur-taco! Taco kom for første gang til Norge i 1965, men det var ikke før på 1990-tallet at det virkelig begynte å bli populært i norske hjem.
Read More– Vi er overveldet av den fantastiske responsen. Samtidig viser tallene at dette er et godt og etterlengtet tilbud til barn og ungdom i Oslo, sier Kine Bekkengen, prosjektleder for besøksdrivhuset.
Read MorePølsekurs, potetfest, bålmatkurs og familiefestival. Det skjer mye spennende for barn og unge denne uka.
Read More