Geitmyra Tønsberg søker kokk med fagbrev til prosjektstilling

Geitmyra Tønsberg søker kokk

På Geitmyra matkultursenter obber vi for å gi barn og unge matglede, kunnskap og ferdigheter for en bærekraftig fremtid. Nå ser vi etter en engasjert kokk og formidler som kan lede prosjektene  Juniorkokk og Etter skoletid, samt bidra til gjennomføringen av og ulike arrangementer som åpne familiearrangementer og cateringoppdrag. Er det deg?

Read More
Mona Ekstilling ledig
Smaken av 2024

Smaken av 2024

Tacogryte – eller chili – er desidert det vi har laget aller flest porsjoner av på Geitmyra i 2024. Smaken tar oss med tilbake til Ekebergssletta og Tons of Rock hvor Juniorkokkene lagde 5000 porsjoner med chili til festivalfolket. Her er våre mest populære oppskrifter i 2024.

Read More
Pia Sundnes
Ungdom fra Norge og Tanzania går sammen for å lære om matsikkerhet

Ungdom fra Norge og Tanzania går sammen for å lære om matsikkerhet

– Barn og unge må lære om mat. Dette er ikke bare viktig i Norge, det er en av de største internasjonale utfordringene, sier Andreas Viestad, grunnlegger av Geitmyra. Nå skal ungdom fra Norge reise til Tanzania og jobbe, mens tanzaniansk ungdom skal jobbe på Geitmyra Kristiansand. – Dette er også en unik mulighet for ungdom til å få nye erfaringer, møte utfordringer og finne løsninger på tvers av kulturer, sier Viestad.

Read More
Året med de mange smakene!

Året med de mange smakene

– Smak er sentralt i det vi gjør, den gode smaken er tryllestøvet som gjør at maten kan være et fantastisk redskap for endring, for kunnskap, samvær og helse. Derfor har vi bestemt at vi skal fylle det neste året på Geitmyra med enda flere smaker, sier Andreas Viestad. Les om året på Geitmyra med 74 000 timer undervisning, 8700 timer med ungdom i arbeid og 25 000 besøkene. Vi gleder oss til 2025!

Read More
Mona EkGeitmyra Tønsberg
Når en andepresser presser

Når en andrepresser presser

– Alle barna elsker and! Blod, fett og stekte hjerter. Hvis det går slik jeg tror og håper, er det ikke mer enn én generasjon til Norge er en nasjon som gjør det eneste fornuftige: spiser presset and til jul, sier Andreas opprømt. Det er Etter skoletid på Geitmyra og i dag er det noe helt spesielt som skal skje.

Read More
Mona Ekoslo
Potetsuppe

Potetsuppe

En deilig suppe med gode biter av potet og linser som gir ekstra fylde til suppa. Denne suppa lager vi gjerne ute på tur og er en del av menyen på bålmatkurs på Geitmyra Ringsaker.

Read More
OppskrifterPia Sundnespotet
– Alle har en plass på kjøkkenet

– Alle har en plass på kjøkkenet!

Det viktigste med jobben vår – i tillegg til å lære barn å bli glad i mat – er å gi dem mestringsfølelse. Hør Kine Bekkengen i samtale med Kristoffer Torheim i podcasten Takk for maten.

Read More
Mona Ekpodcast
En smak av Japan

Tamagoyaki – en smak av japan

Lyst til å prøve noe nytt? Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Vi lager den sammen med barna og samtidig lærer de ulike matlagingsteknikker.

Read More
Mona Ek
Krydder hører jula til

Krydder hører jula til

Felles for alle typer krydder er at de gir maten vi lager særpreg og ekstra smak. Ofte kan en smak minne oss om en årstid, en hendelse, en ferie eller en høytid. Slik er det ikke minst med jula, der en viktig del av tradisjonen er nettopp lukten av krydder når vi baker, sylter sild, lager pølser eller byr på gløgg. Her har du en oversikt over krydder som hører jula til.

Read More