Året med de mange smakene!

Året med de mange smakene

– Smak er sentralt i det vi gjør, den gode smaken er tryllestøvet som gjør at maten kan være et fantastisk redskap for endring, for kunnskap, samvær og helse. Derfor har vi bestemt at vi skal fylle det neste året på Geitmyra med enda flere smaker, sier Andreas Viestad. Les om året på Geitmyra med 74 000 timer undervisning, 8700 timer med ungdom i arbeid og 25 000 besøkene. Vi gleder oss til 2025!

Read More
Mona Ek
Når en andepresser presser

Når en andrepresser presser

– Alle barna elsker and! Blod, fett og stekte hjerter. Hvis det går slik jeg tror og håper, er det ikke mer enn én generasjon til Norge er en nasjon som gjør det eneste fornuftige: spiser presset and til jul, sier Andreas opprømt. Det er Etter skoletid på Geitmyra og i dag er det noe helt spesielt som skal skje.

Read More
Mona Ekoslo
Potetsuppe

Potetsuppe

En deilig suppe med gode biter av potet og linser som gir ekstra fylde til suppa. Denne suppa lager vi gjerne ute på tur og er en del av menyen på bålmatkurs på Geitmyra Ringsaker.

Read More
OppskrifterPia Sundnespotet
– Alle har en plass på kjøkkenet

– Alle har en plass på kjøkkenet!

Det viktigste med jobben vår – i tillegg til å lære barn å bli glad i mat – er å gi dem mestringsfølelse. Hør Kine Bekkengen i samtale med Kristoffer Torheim i podcasten Takk for maten.

Read More
Mona Ekpodcast
En smak av Japan

Tamagoyaki – en smak av japan

Lyst til å prøve noe nytt? Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Vi lager den sammen med barna og samtidig lærer de ulike matlagingsteknikker.

Read More
Mona Ek
Krydder hører jula til

Krydder hører jula til

Felles for alle typer krydder er at de gir maten vi lager særpreg og ekstra smak. Ofte kan en smak minne oss om en årstid, en hendelse, en ferie eller en høytid. Slik er det ikke minst med jula, der en viktig del av tradisjonen er nettopp lukten av krydder når vi baker, sylter sild, lager pølser eller byr på gløgg. Her har du en oversikt over krydder som hører jula til.

Read More
Kunsten å sylte

Kunsten å sylte

Hva med å gi bort bærekraftige, vakre og smakfulle glass?  Glass med rubinrøde rødbeter, sukkertøyfargede polkabeter, solgule blomkålbuketter og smaragdgrønne agurker. Gaver som gleder både øyet og ganen.

Read More
Mona Ekkunsten å sylte
Tacoaften med Jonas Gahr Støre

Tacoaften med Jonas Gahr Støre

– Hvorfor er mat- og helseundervisningen på skolen så dårlig, Jonas? spør William Wiland (17) fra Sagene når statsminister Jonas Gahr Støre besøker Geitmyra Juniorkokker i Mathallen. Sammen med ungdommene lager han taco mens de snakker om mestring, det å tjene egne penger og om samarbeid og vennskap mellom ungdom fra hele byen.

Read More
Hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget tacokrydder

Tacoens kjennetegn er lukten og smaken av krydderet. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt for å lage din egen blanding – prøv deg fram med mengdene, eller suppler med andre krydder som fennikelfrø eller kanskje et lite dryss kanel for å utvikle din egen magiske mikstur!

Read More