Går du med en kokkespire i magen? Nytt juniorkokkekurs i vinterferien
Går du med en kokkespire i magen? Nytt juniorkokkekurs i vinterferien
OSLO: Er du mellom 14 og 19 år og har en lidenskap for matlaging? Nå har du sjansen til å lære av de beste! Geitmyra Juniorkokker inviterer til en inspirerende uke fylt med matglede, kunnskap og nye venner.
Read More
Geitmyra Tønsberg søker kokk med fagbrev til prosjektstilling
Geitmyra Tønsberg søker kokk
På Geitmyra matkultursenter obber vi for å gi barn og unge matglede, kunnskap og ferdigheter for en bærekraftig fremtid. Nå ser vi etter en engasjert kokk og formidler som kan lede prosjektene Juniorkokk og Etter skoletid, samt bidra til gjennomføringen av og ulike arrangementer som åpne familiearrangementer og cateringoppdrag. Er det deg?
Read More
Smaken av 2024
Smaken av 2024
Tacogryte – eller chili – er desidert det vi har laget aller flest porsjoner av på Geitmyra i 2024. Smaken tar oss med tilbake til Ekebergssletta og Tons of Rock hvor Juniorkokkene lagde 5000 porsjoner med chili til festivalfolket. Her er våre mest populære oppskrifter i 2024.
Read More
Ungdom fra Norge og Tanzania går sammen for å lære om matsikkerhet
Ungdom fra Norge og Tanzania går sammen for å lære om matsikkerhet
– Barn og unge må lære om mat. Dette er ikke bare viktig i Norge, det er en av de største internasjonale utfordringene, sier Andreas Viestad, grunnlegger av Geitmyra. Nå skal ungdom fra Norge reise til Tanzania og jobbe, mens tanzaniansk ungdom skal jobbe på Geitmyra Kristiansand. – Dette er også en unik mulighet for ungdom til å få nye erfaringer, møte utfordringer og finne løsninger på tvers av kulturer, sier Viestad.
Read More
Hadia (17) rørte statsministeren til tårer
Hadia (17) rørte statsministeren til tårer
– Gi oss større mulighet til å ta del i samfunnet. Gi oss mer tillit. Vi vet at ungdomskriminaliteten går ned når vi har bedre ting å fylle dagene med. Å få sjansen er det som styrker oss ungdom, sa juniorkokk Hadia Mirza.
Read More
Youth from Norway and Tanzania unite to learn about food security
Youth from Norway and Tanzania unite to learn about food security
– Children and young people must learn about food. This is not only important in Norway, but one of the greatest international challenges, says Andreas Viestad, founder of Geitmyra. Soon, Norwegian youth will travel to Tanzania to work, while Tanzanian youth will work at Geitmyra in Norway.
Read More
Året med de mange smakene!
Året med de mange smakene
– Smak er sentralt i det vi gjør, den gode smaken er tryllestøvet som gjør at maten kan være et fantastisk redskap for endring, for kunnskap, samvær og helse. Derfor har vi bestemt at vi skal fylle det neste året på Geitmyra med enda flere smaker, sier Andreas Viestad. Les om året på Geitmyra med 74 000 timer undervisning, 8700 timer med ungdom i arbeid og 25 000 besøkene. Vi gleder oss til 2025!
Read More
Når en andepresser presser
Når en andrepresser presser
– Alle barna elsker and! Blod, fett og stekte hjerter. Hvis det går slik jeg tror og håper, er det ikke mer enn én generasjon til Norge er en nasjon som gjør det eneste fornuftige: spiser presset and til jul, sier Andreas opprømt. Det er Etter skoletid på Geitmyra og i dag er det noe helt spesielt som skal skje.
Read More
Potetsuppe
Potetsuppe
En deilig suppe med gode biter av potet og linser som gir ekstra fylde til suppa. Denne suppa lager vi gjerne ute på tur og er en del av menyen på bålmatkurs på Geitmyra Ringsaker.
Read More
– Alle har en plass på kjøkkenet
– Alle har en plass på kjøkkenet!
Det viktigste med jobben vår – i tillegg til å lære barn å bli glad i mat – er å gi dem mestringsfølelse. Hør Kine Bekkengen i samtale med Kristoffer Torheim i podcasten Takk for maten.
Read More
– Jeg var en dropout – jeg vet hva det betyr å falle utenfor
– Jeg var en dropout – jeg vet hva det betyr å falle utenfor
– Vi vil at alle skal ha en plass her på Geitmyra, sier Inger-Marie Lupton, daglig leder for senteret på Ringsaker. Siden hun startet i 2023 har senteret hatt seks medarbeidere fra NAV-systemet.
Read More
Inspirasjonskurs for frivillige på Geitmyra Tønsberg
Inspirasjonskurs for frivillige på Geitmyra Tønsberg
Det hakkes, kuttes, stekes og røres på kjøkkenene på Geitmyra Tønsberg. Det er mye mat som skal lages og latteren sitter løst. Matnyttig frivillighet er et inspirasjonskurs som gir kompetanseløft for frivillige i humanitære og ideelle organisasjoner.
Read More
Trosset vær og vind. Nærmere 1000 lagde julegaver på Geitmyra
Barnas gaveverksted – 1000 trosset vær og vind
– Jeg elsker åpen gård! Det er alltid så mange gode smaker! Sander er fast gjest på Etter skoletid, men i dag jobber han som frivillig på Barnas store gavefest. Og til tross for enorme nedbørsmengder, finner nærmere 1000 små og store veien til Odderøya denne søndagen.
Read More
Del din beste juleoppskrift og vinn Barnas aller beste kokebok!
Del din beste juleoppskrift og vinn Barnas aller beste kokebok
Er du en mester på julemat, eller har du en oppskrift som alltid skaper julestemning? Vi leter etter smaken av jul og vil gjerne høre hva jula betyr for deg – enten det er søtt, salt eller spiselige gaver.
Read More
En smak av Japan
Tamagoyaki – en smak av japan
Lyst til å prøve noe nytt? Tamagoyaki er navnet på en japanske omelett – en rullet omelett. Ordet betyr rett og slett stekt egg. Vi lager den sammen med barna og samtidig lærer de ulike matlagingsteknikker.
Read More
Bursdag, jul og nyttårsaften på én gang: Nå når vi enda flere barn!
Bursdag, jul og nyttårsaften på én gang: Nå når vi enda flere barn
Daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge Erlingsen, stråler av glede over pengegaven fra Gjensidigestiftelsen. – Med 530 000 kroner i støtte kan vi endelig realisere ukentlige møteplasser for barn og ungdom, jubler hun.
Read More
Ta vare på småfuglene i vinterkulda
Ta vare på småfuglene i vinterkulda
Når det er vinter og kaldt er det viktig at småfuglene som ikke drar sørover har noe å spise på, og det er viktig for dem å få i seg litt fett. På Geitmyra lager vi meiseboller til småfuglene. Det gir masse energi til småfuglene gjennom den kalde vinteren.
Read More
Krydder hører jula til
Krydder hører jula til
Felles for alle typer krydder er at de gir maten vi lager særpreg og ekstra smak. Ofte kan en smak minne oss om en årstid, en hendelse, en ferie eller en høytid. Slik er det ikke minst med jula, der en viktig del av tradisjonen er nettopp lukten av krydder når vi baker, sylter sild, lager pølser eller byr på gløgg. Her har du en oversikt over krydder som hører jula til.
Read More
Julemagi på Geitmyra Oslo
Julemagi med Geitmyra
Geitmyra gård er som skapt for julefeiring. Vi trenger nesten ikke pynte en gang. Også i Mathallen kan dere få med dere gode juleopplevelser sammen med juniorkokkene våre. Alle aktivitetene er gratis. Velkommen til oss!
Read More
Geitmyras eplegløgg
Geitmyras eplegløgg
Hvorfor begyntet vi egentlig med den underlige, sirupsaktige tomtegløggen? La heller barna lage årets gløgg med julekrydder og jus av gode, norske epler. Enkelt, hyggelig og skikkelig godt!
Read More