Søk om undervisningsplass på Geitmyra Oslo

På Geitmyra matkultursenter for barn synes vi at Mat og helse er skolens viktigste fag! Det er ideelt for tverrfaglig undervisning og gir elevene mestringsfølelse og erfaringer de kan ta med seg resten av livet. Nå kan du søke om å delta på undervisningstilbudet på Geitmyra Oslo for vinter/vår 2025. Tilbudet gjelder 4.trinn, 6.trinn eller 9.trinn. Vi tilpasser undervisningen etter alder. 

Søknadsfrist 9.februar.

På Geitmyra vil vi lære barn å bli glad i mat som gjør dem godt! 

Matglede, folkehelse og bærekraft er bærebjelkene i alle våre tilbud. Utover kompetansemål i mat og helse berører vi også de tre tverrfaglige temaene Folkehelse og livsmestring, Bærekraftig utvikling og Demokrati og medborgerskap og kobler elementer fra naturfag, samfunnsfag, historie og geografi på de forskjellige temaene våre.

Undervisningsoppleggene vi tilbyr:

Matnyttig matte - éndagsundervisning for 4. trinn

Smak kulturen - todagersundervisning for 6. og 9. trinn

Et bærekraftig måltid med fisk - én dag - éndagsundervisning for 4., 6. og 9. trinn

Obs! Søknadsfristen er søndag 9.februar.

Alle som har blitt tildelt plass blir kontaktet av oss. Hvis du ikke har hørt tilbake fra oss innen utløpet av 12.februar betyr det at du dessverre ikke ble tildelt plass denne runden.

 

Matnyttig matte

- 4.klasse - endagsundervisning, ½ klasse x 2

Matematikk er overalt, og er grunnlaget for at vi har et hus å bo i, en stol å sitte på, og mat på bordet. Vi bruker matematikk hver gang vi lager mat. Ikke så mye algebra og likninger, men massevis av kunnskap om volum, temperatur, deling, veiing og brøk. Når vi handler inn mat må vi regne på prisen, legger sammen og trekker fra. Vi må holde styr på hva suppa koster og hvor mye linser vi trenger for å doble oppskriften.Vi må finne ut hva suppa koster og hvor mye linser vi trenger og skjønne hvordan vi regner ut dl til ml. Ofte lurer vi på hvem som betaler maten vi spiser og får en god prat om lønn, skatt og rettferdighet.

Matlaging er et effektivt verktøy for å vise elevene hva matematikk er i praksis. Det er mye lettere å forstå regning og mengdeforhold når elevene selv veier råvarene, blander og tilbereder. Da får de oppleve hva tallene faktisk betyr og hvor godt det smaker.

Matnyttig matte er et undervisningsopplegg vi tilbyr hele skoleåret. Søk om plass nå.

SØKNADSSKJEMA VINTER 2023 / VÅR 2024

  • Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse.

  • Frist for å søke er søndag 9. februar 2025

  • Obs! Dette er (dessverre) IKKE en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass.


Smak kulturen

- todagersundervisning for 6. og 9. trinn

Tverrfaglig undervisning i fagene mat og helse, matematikk, naturfag, historie og samfunnsfag. I undervisningen bruker vi dyrking, dyrehold og matlaging som praktiske arenaer for tverrfaglig dybdelæring. Matkultur forteller noe om hvem vi er, hvor vi bor, hva slags råvarer naturen rundt oss gir og hva vi lager av disse. Elevene får en helhetlig undervisning med en klar forståelse av hvilke prosesser i naturen som skal til for å dyrke mat. De lærer om hvordan vi som forbrukere har et samfunnsansvar knyttet til matproduksjon og matsvinn lokalt som globalt, og hvordan man kan bruke råvarene og ressursene. Begrepene mangfoldig og bærekraftig ressursbruk går igjen ute i naturen og inne på kjøkkenet, hvorfor og hvordan man benyttet ressursene før i tiden og hva vi gjør nå.

Smak kulturen tilbys hvert vårsemester. Søk om plass nå.

SØKNADSSKJEMA VINTER 2023 / VÅR 2024

  • Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse.

  • Frist for å søke er søndag 9. februar 2025

  • Obs! Dette er (dessverre) IKKE en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass.


Et bærekraftig måltid med fisk

- endags 4., 6. og 9. trinn

Norge har vært en fiskerinasjon i tusener av år. Vi har lite dyrkbar mark, men milelang kyst og isfrie fjorder som gir oss en mengde smakfulle og sunne råvarer. I løpet av denne dagen vil elevene lage mat basert på norske råvarer, lære å reflektere over hva som utgjør et sunt og bærekraftig måltid, hva som er trygg mat og hvordan tilberede maten.

70 prosent av jordens overflate er dekket av hav, og det er vårt største matfat. Å gjøre noe på bærekraftig måte, betyr at vi lar naturen beholde balansen slik at ressursene aldri blir brukt opp. Dette er et tverrfaglig opplegg med fokus på det fantastiske havet. Økosystemet, mangfold, bærekraft og ressursbruk er viktige begreper denne dagen.

Et bærekraftig måltid med fisk tilbys hvert vinter- og vårsemester. Søk om plass nå.

SØKNADSSKJEMA VINTER 2023 / VÅR 2024

  • Trykk på lenken og søk om plass til din skoleklasse.

  • Frist for å søke er søndag 9. februar 2025

  • Obs! Dette er (dessverre) IKKE en automatisk påmelding. Du blir kontaktet av Geitmyra dersom din klasse/trinn har blitt tildelt plass.


Nyttige lenker om mat- og helse og bærekraft

Vi har samlet en del av den informasjonen vi selv bruker i undervisningen vår og ønsker å dele den med dere - se lenkene under:

  • Undervisningsverktøy, samleside Geitmyra

  • Geitmyra på YouTube

  • Visuell forklaring av næringskjeden og dens betydning for bærekraftig mat fra havet: Geitmyra næringskjeden

Salaby:

Om Geitmyra matkultursenter for barn

Geitmyra matkultursenter er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og unge som mulig å bli glad i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi vil pirre nysgjerrighet, dyrke kunnskap og øke matgleden til barna som kommer til oss. Vi vet at barn kan lage mat, at de tør å smake og at de må tas på alvor. Når barn lærer å ta gode matvalg gir vi dem kunnskap de kan dra nytte av gjennom hele livet.

Geitmyrametoden

  • Vi bygger læringen på kortreiste, gode og tilgjengelige råvarer i sesong.

  • Med praktisk kunnskap skaper vi erfaringer på tvers av fag.

  • Med engasjert og ærlig formidling utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten.

  • Vi gir barn og unge stort ansvar, så de blir selvstendige forbrukere og handlekraftige medborgere.

  • Vi kan alltid svare på hvorfor vi gjør som vi gjør.

Følg med i vårt nyhetsbrev ved å melde deg på her.