Med lidenskap for mat og mennesker – møt Mathias Hillgren

Surmelkslapper på menyen på Etter skoletid i Tønsberg

Surmelkslapper på menyen på Etter skoletid i Tønsberg

Mathias er ny i Geitmyra-familien, men han er langt fra ny i matverdenen. Med bakgrunn som både kokk og næringsmiddelteknikker, er han perfekt i rollen som sjef for juniorkokkene og Etter skoletid i Tønsberg.

– Jeg brenner for gode råvarer, lokalmat og ekte matglede, sier Mathias og forteller at han gleder seg til å bruke engasjementet sitt på Geitmyra. Han elsker å pusle med små prosjekter i hus og hage fra 1880-tallet. – Vi dyrker grønnsaker og forsøker å forme hjemme vårt. Når jeg ikke er på kjøkkenet eller i hagen, trives jeg best ute i naturen – enten til fots i skogen eller båten. Jeg liker også å reise og møte nye mennesker. Jeg lærer noe nytt i hvert eneste møte – enten det er med folk, mat eller kultur. Det gir meg energi!

Mathias er engasjert i både mat og formidling. – Geitmyra er en perfekt kombinasjon. Å få jobbe med matkultur, samtidig som jeg får bidra til læring og utdanning – det er midt i blinken. Jeg ønsker å gjøre en forskjell – både lokalt og nasjonalt. Jeg tror jeg har mye å bidra med – både med matfaglig tyngde og med ideer. Og så har jeg allerede erfart at dette er et sted med varme, felleskap og fantastisk flinke og engasjerte kollegaer. Det setter jeg stor pris på!

Engasjementet til Mathias stopper ikke ved kjøkkenbenken og matlaging. Han brenner også for mennesker – for gode relasjoner, for læring og for utdanning. – Jeg er veldig opptatt av å gjøre yrkesfag mer attraktive og å skape gode overganger mellom fagbrev og høyere utdanning. Vi må bygge broer – ikke murer – så folk få lyst til å lære hele livet, sier han engasjert!

Mathias liker de rene, ekte smakene – det enkle, men skikkelig gode. Lokalmat, gode råvarer og mat som gir en wow-opplevelse. Det beste han vet er mat som har fått tid til å utvikle smak. En skikkelig god boeuf bourguignon, langtidsmodnet spekeskinke, eller nybakt surdeigsbrød. Men han setter også pris på ensaftig burger. eller en enkel pastarett med en enkel og smakfull topping. – Men det aller beste er å dele maten med folk jeg er glad i. Det er der matmagi oppstår.

For den beste kjøkkenopplevelsen, slår Mathias et slag for system. – Lag system i prosessene dine. Rydd litt etter hvert, bruk god tid, og ikke overdriv. Det enkle er ofte det beste – og det er god utførelse som skaper de beste resultatene. Ikke vær redd for å feile. Mye av det vi gjør på kjøkkenet krever trening. Øv, lek, prøv! Det er bare kreativiteten som setter grenser.

Les mer om Etter skoletid i Tønsberg.

Med lidenskap for mat og mennesker – møt Mathias Hillgren

Mona Ekfolka våre