Smaken av 2024

Tacogryte – eller chili – er desidert det vi har laget aller flest porsjoner av på Geitmyra i 2024. Smaken tar oss med tilbake til Ekebergssletta og Tons of Rock hvor Juniorkokkene lagde 5000 porsjoner med chili til festivalfolket. Her er våre mest populære oppskrifter i 2024.

 
 

Egg i skjærsilden - en annen populær rett på Geitmyra, ekte italiensk bondekost. Denne retten er en del av undervisningsopplegget i Oslo og er en favoritt blant elevene - passer til frokost, lunsj og middag! 

Granola med banan og knasende knekkebrød - begge disse oppskriftene tar oss med til Geitmyra Kristiansand og Læringsrik mat i Agder hvor oppskriftene er populære å både lage og spise blant barna på SFO. 

Potetlomper synes de aller fleste barn er gøy å lage, og så smaker det skikkelig godt også, spesielt når de er helt ferske og hjemmelagde. I Ringsaker lager elevene egne lomper på steketakke, men du kan også steke de i panne, hvis du vil prøve å lage det hjemme - bruk gjerne rester av kokte poteter fra middagen i går.

Byggrynsgrøt tar oss med til Geitmyra Tønsberg, til grøtfest for barnehager, men den tar oss også med tilbake i tid. Bygg er en av kornsorter vi dyrker mest av i Norge, faktisk har vi dyrket det siden jernalderen. 

Japanske pannekaker - okonomiyaki minner oss om alle ungdommene som vært på kokkekurs hos oss - det samme gjør bønnebab - to favoritter, begge bør prøves! 

Hjemmelagde tortillalefser bringer minner om høstens høsttacofest - når du først har fått smaken av hjemmelagde tortillalefser, er det vanskelig å gå tilbake til noe annet. men det går ganske kjapt å lage og er absolutt å anbefale. 

Sammen med tortillalefser hører jo tacokrydder med - vår mest sette post på sosiale medier i år, ja, faktisk noen sinne. Hvorfor du bør lage ditt eget tacokrydder, ser du i innlegget her! Og oppskriften finner du her.

 
 

Det er klart vi har spist og smakt mye mer på Geitmyra, men med den lille oppsummering ser vi tilbake  på 2024, og gleder oss til 2025 og alle opplevelsene og smakene det neste året vil bringe. 

Godt nytt år!


Vil du se flere av våre oppskrifter - ta en titt her:

Pia Sundnes