Til verdens beste mamma

Mamma ønsker seg ikke flere ting – men hun fortjener en skikkelig god start på dagen! Hva med å overraske henne med en deilig, hjemmelaget frokost? Det er mye kjærlighet i god mat og et hyggelig måltid!
Den beste gaven er tid sammen – en lang, koselig søndagsfrokost med fargerike smoothies og saftige bananlapper med havregryn. Sett frem et fint frokostbord, tenn et lys, og fyll morgenen med god mat og gode samtaler.
Her er alt dere trenger for å lage en skikkelig god frokost!
Det perfekte egget!
– Hæ! Er det en verdensdag for egg også? Martin (13) tror ikke sine egne ører. Tidligere har vi vært gjennom belgfruktdagen, vegetardagen og gulrotdagen. Han lurer på hvorfor det ikke finnes en egen dag for surt godteri, sliders eller en saftig biff. Det gjør det sikkert, men jeg har ikke tenkt til å fortelle ham om det. Vi kan heller snakke litt om eggets fortreffelighet.
Egg i skjærsilden
Denne oppskriften passer både som frokost, lunsj og middag og er en favoritt vi lager mye av både i undervisningen og på kurs her på Geitmyra.
Chiappudding med kokosmelk og lime
En søt og syrlig frokost med smak av kokos og lime, og proppfull av næringsrike chiafrø. Bland ingrediensene kvelden før, sett i kjøleskapet over natten og chiapuddingen er klar til frokost neste dag.
Topping til grøt
Aprikosmos, eplegrøt og ristede kokosflak. Gjør grøten ekstra god med smakfulle toppinger. Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.
Hjemmelaget pålegg eller dipp
Grønne erter på brødskiva? Prøv – det er kjempegodt! Her har vi tre typer smørepålegg som også passer godt som dipp. Pakk det i en liten boks for seg og la barna få det med seg i matpakken. Det er veldig lett, smakfullt og fargerikt. Sa vi sunt?
Geitmyras prim
Prim er gamledagers godteri, rett og slett en slags karamell som er laget av sukkeret i melka. Etter at vi har sil av yoghurten til osten, sitter vi igjen med myse. Når vi koker mysen, fordamper vannet og melkesukkeret begynner å karamellisere seg.