Hvordan steke den perfekte omeletten?
Omelett på aller enkleste vis, med bare egg, et lite dryss salt og en klatt smør i stekepanna. Egget smaker så godt i seg selv at du trenger ikke mer.
Read MoreOmelett på aller enkleste vis, med bare egg, et lite dryss salt og en klatt smør i stekepanna. Egget smaker så godt i seg selv at du trenger ikke mer.
Read MoreDette er en veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt.
Read MorePå Barnas store sjømatfest får barna smake til sin egen kaviar. Kaviarverkstedet er en av de mest populære stasjonene. De spiser den sammen med Geitmyras supergode knekkebrød. Her er oppskriften på kaviar!
Read MoreFisk og blåskjell dampet i spicy tomatsaus. Navnet kommer av at det er litt chili i sausen. Lag gjerne tomatsausen på forhånd, og lag masse - den er også god til pasta eller pizza.
Read MoreDenne oppskriften er perfekt når du trenger å bruke opp gamle brødrester. Forskjellige osterester og grønnsaker kan du også bruke. Gjør ferdig smørbrødene hjemme og pakk dem i folie, så er det bare å slenge dem på bålet eller grillen når du har ankommet turmålet.
Read MoreGeitmyra sin versjon av chili sin carne, en gryterett proppet med grønnsaker og bønner og helt uten kjøtt.
Read MoreÅ velge bort kjøtt av og til handler om solidaritet, global matsikkerhet og miljø, så vel som dyrevelferd og folkehelse Her er noen skikkelig gode oppskrifter! .
Read MorePotetlomper er enkelt og gøy å lage selv, og så smaker det skikkelig godt også. Til potetlomper kan du gjerne bruke rester av kokte poteter fra middagen i går. Lag en stor porsjon for disse potetlompene er populære!
Read MoreSvisj, svusj, rett på bordet på 10 minutter! Dette er en av de enkleste måtene å lage hverdagsfest på! Vi bruker litt lakrisaktige smaker, som passer veldig godt sammen med blåskjell: litt finhakket fennikel og et dryss anisfrø i kjelen.
Read MoreEller kanskje det første spørsmålet skal være: HVORFOR koke kraft? Her er tre gode grunner.
Read MoreNår vi spør barna på Geitmyra hvordan de liker maten, roper de ofte i kor: «SPRØTT!» Å steke fisk til skinnet blir knasende sprøtt, er kult å kunne få til. Metoden her fungerer like godt på all fisk med litt tjukt skinn, som flyndrefisk, torsk, laks og ørret.
Read MoreEn saus som har reist over hele verden. Opprinnelig en indonesisk saus basert på krydder og fermentert (gjæret) fisk, som seinere kom til USA, der den fikk sin nåværende form. Aller best når man lager den selv, med masse tomater og krydder.
Read MorePå Geitmyra gleder vi oss over at vinterundervisningen er i gang. Nå er det nemlig egendyrka grønnkål med bærekraftig hvit fisk og blåskjell som står på menyen. Det er noe av det beste vi lager her på denne tiden av året. Oppskriften finner du her:
Read MoreDenne retten er en ordentlig klassiker – det betyr at det er sånn mat som oldemor også likte. Men på Geitmyra opplever vi stadig vekk at mat som er litt gammeldags og retro, ofte er ekstra populært hos elevene. Hvis oldemor digget en matrett, så gjør vel du det også?
Read MoreHønsekjøtt finner du i frysedisken, og det som er minst og billigst, gir faktisk den beste maten. Har du veldig dårlig tid, kan du bruke kyllingkjøtt i stedet for høne, men da går du glipp av all den deilige hønsekraften.
Read MoreGnocchi utales Njåkki og er en type pasta som vanligvis lages med potet. Men den kan helt fint lages med gresskar, da får du deilige pastaputer med en fin oransje farge og en super rett for å bruke opp gresskar fra halloween.
Read MoreSemulegryn er fra italiensk semolina, som betyr halvmalt: Den harde kornsorten durumhvete blir ofte malt litt grovt. Det kan du kjenne om du gnir det mellom tommel- og pekefinger, at de små bitene er litt skarpe i kantene.
Read MoreHavregrøt, hirsegrøt, kjøleskapsgrøt, eplegrøt osv. Her er noen av de mest populære grøtene vi har på Geitmyra.
Read MoreEn grøt som ikke er varmebehandlet, men bare rørt sammen og satt kjølig natten over. Stort enklere kan det ikke bli. Denne grøten er supert å ta med seg på farten som et lite måltid eller en fullverdig frokost for alle i familien.
Read MoreBogen er skulderen på lammet, og har masse smak. Derfor passer det perfekt i en lammegryte som her, sammen med masse deilige grønnsaker. En teskje kanel gjør lammegryta rikere. På Geitmyra lar vi en kanelbit koke med i gryta fra starten, og plukker den ut når det smaker akkurat passe kanel.
Read More