Fisk i pakke på SFO

Dette er en annen veldig populær oppskrift på Geitmyra: både enkel å lage og med masse smak, siden alt som er i pakka, gir smak til fisken, og omvendt. Ofte en favoritt for dem som ikke er så glad i fisk ellers. Om du vil, kan du gjøre pakka ferdig hjemme på kjøkkenet, og så varme den opp ved bålet eller på grillen og spise den ute i det fri.

Ingredienser (til 8 personer)

  • 600 g fersk fisk uten skinn og bein (for eksempel sei, lyr, torsk eller laks)

  • 2 store gulrøtter

  • 1 stor pastinakk

  • ½ fennikel

  • 4 vårløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 4 ss finhakkede friske urter (for eksempel persille, dill, gressløk, timian)

  • 4 ss olivenolje

  • 4 klyper salt

Utstyr: Skjærebrett til grønnsaker og fisk, rivjern, spiseskje, aluminiumsfolie, stekebrett

Framgangsmåte:

  1. Finn frem stekebrett og legg på aluminiumsfolie med kantene på folie brettet opp.

  2. Sett stekeovnen på 160 grader.

  3. Rens og del fisken i terninger ca 2x2 cm.

  4. Skyll og rasp gulrøtter og pastinakk. Legg de raspede grønnsakene i folie på stekebrettet.

  5. Finhakk fennikel og hvitløk og legg i folie. 

  6. Skjær opp vårløken i ringer og legg i foliepakken sammen med fiskebitene og de finhakkede urtene. 

  7. Dryss over olivenolje og salt, og brett pakken sammen.

  8. La det bake i ovnen i ca 20 min.

Serveres som det er, eller med kokte poteter til. 

 
Fiskepakke på bålet.

Foto: Lars Petter Pettersen

 

TIPS!

Hvis du skal gjøre maten ferdig ute på tur: Fyr opp et bål, og la det brenne nesten helt ned, til det er bare glør igjen. Legg fiskepakkene rett på glørne, og la dem bake der i 15 minutter.