Fisk og blåskjell i skjærsilden
Ingrediensert
til 4 personer
2 ss olivenolje til steking
1 løk
½ chilli
3 fedd hvitløk
¼ sitron
½ boks hakket tomat
400 g renset hvit fisk
200 g blåskjell
Salt og pepper
Utstyr
Skjærebrett til grønnsaker og fisk, kniver, spiseskje, stekepanne med lokk, sleiv, boksåpner
Framgangsmåte
Kutt løk, chili og hvitløk i små biter
Kutt fisken i store biter (5x5 cm)
Ha olivenolje i panna og la den bli varm.
Fres løk, hvitløk og chili på middels varme til løken er blitt myk. Pass på så den ikke brenner seg!
Hell hakket tomat i pannen.
La det småkoke i 3 minutt.
Smak til sausen med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Legg på fiskebiter og levende blåskjell.
Ha på lokk eller folie.
La fisk og skjell dampe i 4-6 minutter til blåskjellene har åpnet seg.
Tips: Det er godt med kapers og hakket bladpersille over før servering
Sjekk blåskjellene sånn her:
Bank det ferske blåskjellet lett i bordet: Lukker det seg lever det og kan spises. Lukker det seg ikke er skjellet dødt og må kastes.
Etter koking/damping: Er skjellet lukket er det dødt og må kastes.