Bærekraft og historiefortelling – European Young Chef 2022
Bærekraft og historiefortelling – European Young Chef 2022
– Det er morsomt og inspirerende å holde en konkurranse som hovedsakelig er basert på bærekraft og historiefortelling. Dette setter lokale råvarer og tradisjoner i et fokus som fremhever den flotte regionen vi bor i. Trond Åm og Geitmyra Credo har i år reist rundt på alle restaurant- og matfagskolene i Trøndelag i forbindelse med den prestiskjefylte konkurransen, European Young Chef Award 2022.
Read More
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
Barnas aller beste sjømatoppskrifter
På Geitmyra har sjømat vært en viktig del av vår spiselige undervisning siden vi åpnet i 2011. Hos oss lærer barna å tilberede – og elske – sjømat. Her har vi samlet barnas aller beste sjømatoppskrifter.
Read More
4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB
4,3 millioner til Geitmyra Tønsberg fra Sparebankstiftelsen DNB
– Denne tildelingen er en utrolig tillitserklæring til det vi gjør og viser at vårt arbeid betyr mye. Vi skal lage en grønn, matglad oase med fokus på barn og ungdom. At barna nå skal få komme inn og se, lære, oppleve og smake både lokalhistorie og lokale råvarer, er noe å juble skikkelig høyt for, sier prosjektleder for Geitmyra Tønsberg, Kine Bekkengen.
Read More
Det fantastiske havet! Sommerskole på Geitmyra.
Det fantastiske havet! Sommerskole på Geitmyra.
Ved porten står en spent mamma og venter på sønnen sin. – Han liker nesten ingen ting, sier hun. Hun har sendt med ham en ekstra matpakke for å være på den sikre siden. Første uken med sommerskole på Geitmyra er i gang.
Read More
Matnyttig kursdag for mat- og helselærere
Matnyttig kursdag for mat- og helselærere
– Dette er en veldig inspirerende dag. Jeg kan ta så og si alt med meg tilbake til undervisningen, sier Silje. Hun underviser i mat og helse-faget og er på kurs på Geitmyra Credo i Trondheim.
Read More
Matlaging er naturfag i praksis
Matlaging er naturfag i praksis
Selv i den enkleste og vanligste matlagingen skjer det kompliserte biologiske, fysiske og kjemiske prosesser. Tenk bare på brøddeigen: Mikrobiologi som bakterier og gjærsopper – sammen med enzymene i melet – setter i gang reaksjoner du vil kjenne igjen fra naturfagundervisningen på skolen.
Read More
2021 på Geitmyra
Geitmyras årsrapport 2021
Geitmyra 10 år, Barnas aller beste kokebok, valgflesk, skoleundervisning, dyrking, smaking og matkurs for store og små - men flest små. Ta en titt på alt det morsomme, lærerike og smakfulle vi gjorde på våre sentre i 2021.
Read More
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik
Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt.
Read More
Er vi en sjømatnasjon, Bjørnar Skjæran?
Er vi en sjømatnasjon, Bjørnar Skjæran?
Kan Norge fortsette å kalle seg en sjømatnasjon hvis vi ikke får nye generasjoner til å spise fisk, spør Andreas Viestad, grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.
Read More
Vi trenger nye generasjoner som spiser – og liker – sjømat
Vi trenger nye generasjoner som spiser – og liker – fisk
– Klippfisk er skikkelig sexy, sier en av ungdommene fra Vestre Aker. Han lager lunsj på Geitmyra sammen med fiskeriminister Bjørnar Skjæran. Her har sjømat vært en viktig del av undervisningen siden 2011 og barn og ungdom lærer å tilberede – og elske – sjømat.
Read More
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe
Det er mye omsorg i en skål med varm suppe
Hver lørdag står russere og ukrainere sammen på kjøkkenet på Geitmyra for å lage den ukrainske rødbetsuppen borsjtsj til ukraninske flyktninger. – Vi lager og serverer hjemmelaget mat til de som trenger og savner det mest, forteller Vladislav Kazanskiy som startet Suppe(r)kraft, etter inspirasjon og oppfordring fra to ukrainere i Norge.
Read More
Sommerskole på Geitmyra
Sommerskole på Geitmyra
Påmeldingen til Sommerskolen Oslo er åpen. Nå kan du melde barna på Det fantastiske havet - årets sommerskole på Geitmyra. 70 prosent av jordens overflate er dekket av hav, og det er vårt største matfat. Sammen skal vi filetere, kokkelere, spise og stifte bekjentskap med havets mangfold. Husk å melde på innen 8.april.
Read More
– Barn elsker fisk. Og fiskeskrøner!
– Barn elsker fisk. Og fiskeskrøner!
– Jeg har fanget torsk en gang. Og den hadde bart. Stemninga er rimelig god på Geitmyras barnehagekurs der 4-5 åringene skal lage asiatisk fiskesuppe. På fjøla ligger en diger sei – rett fra fiskebrygga.
Read More
Fiskemoro på Geitmyra Kristiansand
Fiskemoro på Geitmyra Kristiansand
I Kristiansand får barna en hel uke sammen på Geitmyra. I denne uka handler skoleundervisningen om maten vi spiser, hvor den kommer fra og hva den gjør med oss, med kloden vår og hvordan valgene vi tar har konsekvenser. Uka fyller vi til randen med kunnskap.
Read More
Læringsrik mat til alle barn i Agder
Læringsrik mat til alle barn i Agder
– Vi vet at sunn mat tidlig i livet kan bedre helse, læring og skoleprestasjoner senere. Maten på SFO kan være av varierende kvalitet, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Ingrid Dovland ved Geitmyra Matkultursenter for barn, Kristiansand.
Read More
Ny satsning vil rekruttere flere unge til matbransjen
Ny satsning vil rekruttere flere unge til matbransjen
Det finnes mange karriereveier i matbransjen. Visste du at du kan ta fagbrev som kjøttskjærer, slakter, pølsemaker, automatiker, produksjonstekniker eller industrimekaniker? Geitmyra og matbransjen har slått seg sammen i prosjektet Læring for næring, for å vise ungdommer hvor attraktiv matbransjen er, og ikke minst hvor gøy det er å jobbe med mat!
Read More
Barnas aller beste kokebok
Barnas aller beste kokebok
I forbindelse med vårt tiårsjubileum har vi laget en kokebok - for barn, selvfølgelig! Det er kjempeviktig at barn og unge får slippe til på kjøkkenet. Barnas aller beste kokebok inneholder 80 av våre favorittretter.
Read More
2,5 millioner kroner mer til Geitmyra
2,5 millioner kroner mer til Geitmyra
Torsdag før høstferien fikk Geitmyra besøk av kunnskapsminister Guri Melby. Med seg hadde hun en veldig god nyhet.
Read More
– For oss er det viktig å vise at det går an! Møt Andreas Viestad
– For oss er det viktig å vise at det går an! Møt Andreas Viestad
I år fyller Geitmyra matkultursenter for barn elleve år. Vi har tatt en prat med Andreas Viestad om hvordan det hele startet, visjoner for framtiden og jubileumsplaner.
Read More
Valgflesk på grillen
Valgflesk på grillen
Temperaturen ble høy da Geitmyra inviterte til «Valgflesk på grillen». Politikerne grillet sine favoritter, samtidig som 6. klassinger fra Ila skole grillet dem om deres politiske ståsted rundt miljø og klima, helse og skolemat.
Read More