Matbonanza på Geitmyra Kristiansand i høstferien

Cannelloni med hjemmelaget ferskost og tomatsaus.

Cannelloni med hjemmelaget ferskost og tomatsaus.

Hva er den beste måten å tilbringe høstferien på? Jo, ved å lage – og spise – fantastisk god mat sammen med andre ungdommer! Vi tar deg med på en kulinarisk reise rundt i verden, men med fokus på norske råvarer i sesong. Sjekk ut menyen vår og meld deg på!

Mandag: Vi lager hjemmelagde cannelloni fylt med ferskost og serverer med tomatsaus, krydret med urter fra hagen. Til dessert blir det en deilig eplesmuldrepai. I tillegg setter vi yoghurt, fryser fisk, og hermetiserer pærer.

Tirsdag: På menyen står sushi med kveite, reker og panert torsk. Vi lager også ceviche av sei/lyr med sjøgress og hjemmelaget chilimajones. Til dessert venter blodpannekaker, og vi speker laks som vi skal bruke senere i uka.

Onsdag: Vi lager en spennende vri på kebab med kjekjøtt, yoghurtlefser, sopp, kålsalat, syltet rødløk og tyttebærdressing. Til dessert blir det en frisk plomme- og eplelassie. I tillegg setter vi i gang en biga (fordeig til italiensk brød).

Torsdag: Vi steker ferskt brød i bakerovnen og nyter det med pålegg vi har laget selv: røykelaks, smør, kremost, pesto, prim, posjerte egg og friske grønnsaker. Vi avslutter uka med Belle Helene – hermetiserte pærer servert med pisket krem.

– Vi gleder oss stort til å ta i mot unge matentusiaster. Vi skal lage skikkelig festmat hele uka, jubler Nicolai Brenna Ertzeid-

Om kokkeskolen i høstferien

I høstferien tilbyr Geitmyra Kristiansand 4-dagers gratis kokkeskole for de som går i 8. - 10. trinn. Geitmyras kokkeskole er fire dager fylt med matlaging og sosiale aktiviteter på matkultursenteret på Odderøya.

Belle Helene

Belle Helene

Mona Ek