Ungdom serverte matglede til de minste

– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.

En smaksopplevelse gjennom tradisjoner og nyskaping

Tross en regntung start, strømmet nysgjerrige familier til Geitmyra gård og besøksdrivhuset. Ved inngangen ble gjestene møtt av Andrea, som serverte Geitmyras berømte chili sin carne.

Her finner dere oppskriftene fra Barnas høstfest

Smak en plante!

Smak en plante!

Festivalen bød på en rekke spennende stasjoner:

  • Smak en plante: En smaks- og kunnskapsløype der barna fikk utforske smaken av frø, røtter, stilker, blader og frukter.

  • Kornets historie: Her kunne barna lære mer om ulike korntyper, kornets historie og male sitt eget mel

  • Verdens flate brød: Fra mel til brød på stasjonen der barna klappet, kjevlet og formet lomper, nan, flatbrød, byggrynslapper og ghakko. Brødene ble toppet med pesto eller hjemmelaget karamell.

  • Krydderverksted: En aromatisk opplevelse hvor barna deltok i krydderquiz og lærte kunsten å morte sitt eget krydder.

  • Eplepressing: Ungdommer fra Lif Laga sørget for at byens nedfallsepler ble til deilig eplesaft.

  • Jordkraft: Juniorgartnerne inviterte til en lærerik opplevelse om jord, jordhelse og kompost.

  • Tradisjonsoster: Barna fikk smake på gammelost, pultost, skjørost og knaost.

– Det er gøy å se hvordan barna reagerer på smakene! Noen rynker på nesen, men veldig mange ber om mer, sier juniorkokk William.

William er nå ekspert på urost

William er nå ekspert på urost

Geitmyra drivhus – et hus for læring og opplevelser

Geitmyra besøksdrivhus, som også var en del av Oslo Open House denne helgen, summet av liv og læring. Her kunne barna:

  • Høste poteter og smake på bakte poteter med hjemmelaget pesto

  • Utforske smaken av ferske erter og spirer

  • Bli kjent med eksotiske planter gjennom sanselige opplevelser

– Denne festivalen viser hvor kraftfullt det kan være å la ungdom ta ansvar. De formidler ikke bare kunnskap, men en genuin entusiasme for mat som smitter over på de yngre. Det er slik vi skaper fremtidens matentusiaster og bærekraftige forbrukere. Det er ingenting som slår praktisk kunnskap og smaksopplevelser formidlet av engasjert ungdom, avslutter Eivind.

Neste åpen gård er søndag 27. oktober. Da blir det HØSTTACOFEST på gården!


ArtikkelMona Ek