Mathistoriegilde i Tønsberg
Mathistoriegilde i Tønsberg
– Mat er identitet. Mat er kultur. Mat er historie. I strålende solskinn åpnet Kine Bekkengen Mathistorisk fagforum på Geitmyra Tønsberg. Rundt gryta med en saus av ringe verdi står det arkeologer og forskere fra hele landet.
Read More
Dyrkeglede på SFO
Dyrkeglede på SFO
Borkedalen skole utvider Læringsrikmat-prosjektet til også å inkludere dyrkeaktiviteter for barna på SFO. Med hjelp fra Geitmyra Kristiansand får de nye læringsaktiviteter, samtidig som de forbedrer mattilbudet og øker matgleden og kunnskapen til elevene.
Read More
Matglede på Etter skoletid
Matglede på Etter skoletid
– Det er så mye godt vi har laget, jeg har egentlig likt alt, forteller Sofie (11). Sofie er én av 10 elever som deltar på Geitmyras Etter skoletid-tilbud i Kristiansand - en sosial møteplass for elever på 6.trinn, med fokus på matlaging og hyggelig samvær.
Read More
– Du kan lage bærekraftig, sunn og god mat selv, og det er ikke så vanskelig!
– Du kan lage bærekraftig, sunn og god mat selv, og det er ikke så vanskelig!
Ahmed er 17 år og er nyutdannet juniorkokk. Seks kurskvelder har han vært på kokkekurs på Geitmyra og lært å lage sunn og god mat fra bunnen av.
Read More
Moctails, flambering og utbeining på timeplanen
Moctails, flambering og utbeining på timeplanen
– Jeg skulle ønske dette fantes da jeg var ung, sier Pia Sundnes. Hun jobber med kommunikasjon på Geitmyra og i dag er hun på plass for å dekke Morgendagens mat – en inspirasjonsdag for morgendagens matprodusenter.
Read More
10 bud til sanking
10 bud til sanking
Har du tenkt på at mange av vekstene vi tenker på som ugress, egentlig er spiselige? Mange av de ville vekstene er gode å spise. Noen vekster er giftige. Når du plukker ville vekster er det viktig å være helt sikker på hva det er før du spiser.
Read More
Juniorkokkene leverte på Gründerfest på Holmlia
Juniorkokkene leverte på gründerfest
– De leverte ikke. De overleverte! Været hadde akkurat skrudd seg opp noen grader da Impact Startups gründerfest gikk av stabelen på Holmlia senter 30. april. Juniorkokkene fra Geitmyra sto klare med confitert kveite, asiatisk salat med kylling og bakte rødbeter med chevrekrem til overbegeistrede deltakere.
Read More
Solsikke
Solsikke
Det finnes over 100 arter i solsikkefamilien som igjen tilhører kurvplantefamilien. Opprinnelig kommer de fra Nord-Amerika og den arten vi dyrker her, stammer fra Mexico. Den trives best med full sol og varm temperatur og krever mye vann og næring.
Read More
Inspirasjonskurs, matglede og frivillighet
Inspirasjonskurs, matglede og frivillighet
Kreativitet, bærekraft og overskuddsmat var hovedingrediensene da frivillige fra 14 organisasjoner deltok på kokkekurs med Geitmyra Tønsberg og Matsentralen Vestfold/Telemark. Kurset er et samarbeid med intensjon om å minske matsvinn og øke matgleden.
Read More
Grønnsakslasagne
Grønnsakslasagne
En smakfull og digg lasagne! Fin måte å bruke opp grønnsaker som er på «hell».
Read More
Gjev miljøpris til Geitmyra Ringsaker
Gjev miljøpris til Geitmyra Ringsaker
– Å få denne prisen av Ringsaker kommune er en enorm anerkjennelse av det arbeidet vi gjør hver dag og den motiverer oss til å jobbe enda hardere, sier daglig leder, Inger-Marie Lupton.
Read More
Hvem skal lage maten vår i framtida?
Hvem skal lage maten vår i framtida?
Hvem skal bake brødene våre, beine ut bogen, dyrke maten, kverne kornet, lage pølsene, dekke bordet og flambere i framtida? Sammen med Utdanningsetaten, Restaurant og matfaglinja på Etterstad VGS og Lærlingekompaniet inviterer Geitmyra matkultursenter til inspirasjonsdager for å vise ulike yrkesvalg og karrieremuligheter.
Read More
Vil du ha Norges grønneste sommerjobb?
Vil du ha Norges grønneste sommerjobb?
Geitmyra Oslo søker 12 ungdom (15-17 år) til å gå på kurs for å bli våre nye juniorgartnere. Vi søker ungdommer som synes det er morsomt å jobbe ute, vil lære om hvordan man dyrker, høster og steller i en hage og ønsker å spre grønn glede til barnefamilier på dyrkekurs i sommer, samt på våre arrangementer.
Read More
Norges viktigste kokkejobb
Norges viktigste kokkejobb
Geitmyras Juniorkokker AS er den nye satsingen til Geitmyra matkultursenter. Her lærer vi ungdom i alderen 14-18 år å lage mat, og gir dem deres første jobb. Nå søker vi en entusiastisk og erfaren kjøkkensjef til å inspirere og lære ungdom å lage mat, og som kan ta ungdommens matlaging til neste nivå.
Read More
Juniorkokkene imponerer igjen!
Juniorkokkene imponerer igjen!
– Dette har jeg gledet meg til siden i fjor! Det er frivillighetsfest for Bydel Sagene og køen foran matstasjonen er lang. Mange av gjestene gleder seg til maten. For tredje år på rad er det juniorkokkene fra Sagene og Geitmyra som står for menyen, matlagingen og serveringen.
Read More
Matnyttig frivillighet – Matsentralen Vestfold og Telemark og Geitmyra Tønsberg
Matnyttig frivillighet
– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Ellingsen.
Read More
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
Kunnskapsministeren på besøk: Spiselig matte, naturfag og språk
– Vi fikk servert posesuppe i mat og helse, sier Jacob. – Sa du fra til læreren? spør kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. – Nei, men jeg sier det til deg! Det er god stemning når barna på Geitmyra Kristiansand loser kunnskapsministeren gjennom læringsløypa der tverrfaglig undervisning står på blokka.
Read More
Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen har vært dyrket i flere tusen år. I de siste årene har den seilt opp som en supergrønnsak – full av viktige næringsstoffer.
Read More
Sellerirot – hjerterota
Sellerirot – hjerterota
Sellerirot er fest og hverdag på én og samme tid. Den er fantastisk i rotmosen til søndagsmiddagen og i tirsdagssuppa.
Read More
Utplanting
Utplanting
Når man bør plante ut avhenger av hvor i landet du bor. Utplanting er stressende for plantene. Her er Mikkel og Marens – Geitmyras supergartnere – beste råd!
Read More