Grønnkålen – en ekte hverdagshelt
Grønnkålen har vært dyrket i flere tusen år. I de siste årene har den seilt opp som en supergrønnsak – full av viktige næringsstoffer.
Grønnkålen er rik på vitaminer som vitamin A, C, K, samt mineraler som kalsium, jern og magnesium. I tillegg er den en god kilde til fiber og antioksidanter. Den er også en av de få grønnsakene som blir bedre etter frosten – den er såkalt kaldtolerant. På Geitmyra høster elevene grønnkål hele året og lager mye godt av den. Prøv grønnkålchips eller grønnkålsmoothie.
Grønnkål er en av de eldste kjente grønnsakene i verden og ble dyrket allerede i antikkens Hellas og Roma. I det gamle Roma ble grønnkål brukt for sine medisinske egenskaper. Den ble ansett som bra for fordøyelsen.
I USA har grønnkålen sin egen høytidsdag – National Kale Day – den første onsdagen i oktober.