Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read More– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read MoreUngdommene fra bydel Sagene imponerte med nye kombinasjoner av kjente og kjære smaker på sin eksamensmiddag. Fyldig tomatsuppe, fiskeburgere med hjemmelaget remulade og falafel i vaffel – det var stor variasjon i de ulike rettene som ble presentert.
Read MoreTomatsuppe er manges favorittsuppe! Laget fra bunnen avblir den en vitaminbombe full av smak og grønnsaker. Vi har i røde linser for mer fylde, bedre konsistens og mer næring. Det gjør suppa ekstra mettende og god.
Read MoreMed smak av Midtøsten er disse kikertbollene knasende gode og et supert vegetarisk alternativ til kjøttboller. De er ikke veldig vanskelige å lage, men man må huske å bløtlegge kikertene dagen før.
Read MoreVaffel er godt og trenger ikke være usunt. I tillegg er en vaffelrøre super til å få brukt opp rester på: melrester, melk -, fløte- , rømme- eller yoghurtrester, frukt og grønnsaker.
Read MoreVi mennesker har brukt 10.000 år på å lære oss hva som er bra for oss å spise. Det bør også de nye kostrådene ta utgangspunkt i.
Read More– Tiden går veldig fort! William Wiland (17) har sin andre dag i praksis i den venetianske restauranten, Salome.
Read MoreDenne oppskriften passer både som frokost, lunsj og middag og er en favoritt vi lager mye av både i undervisningen og på kurs her på Geitmyra.
Read MoreSmak på ordet gahkko. Det er samisk for brød og gahkko er små brød som er stekt i panne. De er laget av rug og hvete og passer like godt til middagen som til turmat.
Read MoreMat laget av reinsdyrkjøtt er selvsagt når samefolket inviterer til fest. Lår eller bog fra reinsdyret egner seg godt til denne retten. Bidos skal stå å koke lenge, så kjøttet blir mørt og smakfullt. Servér med nystekt gahkko og rørte tyttebær.
Read MoreI Oslo finnes det over 60 fritidsklubber for ungdom. Mange av klubbene har et mattilbud. Hva om ungdommen selv håndterte dette tilbudet? Jobber du med ungdomsklubber i din bydel, så er dette en fin måte å engasjere ungdommene på. Sjekk ut tilbudet JUNIORKOKK I JOBB.
Read MoreHeldigvis finnes det råd for god og rimelig mat. Her er våre beste tips.
Read MoreGeitmyra samarbeider med næringslivet om å få flere barn til å bli glade i mat som gjør dem godt. Det gjør vi fordi næringslivet er helt avgjørende for hva slags mat barn får tilgang til, og det ønsker vi å påvirke positivt.
Read MoreHar du lyst til å gi barnet ditt en god start i livet og oppleve matglede for hele familien? På matkurset Tidlig matglede vil du få inspirasjon, kunnskap og ikke minst lære å lage god mat til babyen din som hele familien vil like å spise.
Read MoreFargerik, frisk, sprø og med mye protein fra bønner og linser. Dette er en vegetariske utgave av kebaben og en favoritt på Geitmyra.
Read MoreNår du lager fiskepinnene selv vet du akkurat hva som er i dem, og du kan bruke den fisken du vil.
Read MoreSom frivillig på Geitmyra får du være med å formidle kunnskap om dyrking og matlaging til barn og ungdom. Du får kunnskap om – og smake på – masse fantastisk mat og bidra til å skape flotte matopplevelser for små og store.
Read MoreGår det an å kjenne på like deler glede og frustrasjon, stolthet og sinne – noen ganger også håp blandet med et ubehagelig stikk av maktesløshet? Ja visst, er det mulig. Det har vel egentlig blitt en slags naturtilstand for oss.
Read MoreWilliam (17) står foran Geitmyra-skiltet og ønsker velkommen. Siden 2020 har han vært en av juniorkokkenes ansikt utad. I løpet av 2023 har vi fått 41 nye medarbeidere og 29 av disse er mellom 13 og 17 år. De jobber som juniorkokker og – gartnere i Oslo, Ringsaker, Kristiansand og Tønsberg.
Read MoreI år kunne vi endelig åpne dørene til fantastiske Løkken. Barn og ungdom i Tønsbergregionen har fått verdens fineste kjøkken å boltre seg på. Og vi hadde ikke klart det uten all støtten.
Read More