Egg i skjærsilden

Egg i skjærsilden er ekte italiensk bondekost – rett og slett egg (uten skall) kokt i tomatsaus. Navnet kommer nok av at det er litt chili i sausen. Forbered gjerne tomatsausen på forhånd, og lag masse - den er også god til pasta eller pizza.

Ingredienser (til 4 porsjoner)

  • 4 økologiske egg

  • 2 ss extra virgin olivenolje

  • 2 hvitløksfedd

  • 2 klyper tørket chili

  • 2 bokser hakkede tomater

  • 100 gr fersk spinat

  • 4 ss revet parmesan

  • Salt og pepper

Framgangsmåte

  1. Rens og finhakk hvitløk og chili.

  2. Vask og tørk spinaten.

  3. Sett pannen på komfyren og skru den på middels varme.

  4. Surr hvitløk og chili i litt olje til hvitløken blir blank.

  5. Ha i tomatene og la alt småkoke i fem minutter. Smak til med salt og pepper.

  6. Vend spinaten inn i sausen.

  7. Knekk forsiktig eggene oppi sausen, ha på parmesan og dekk med lokk. Du kan også sette pannen i ovnen på 200°C. La det hele putre til eggene er som du vil ha dem. Det tar 7-8 minutter om du liker at plommen er litt rennende.

  8. Server med ristet brød og salat.


Visste du at…

Du kan bruke egg lenge etter at holdbarhets- datoen er gått ut. Ikke se på datoen, men test egget selv: Om du legger egget i et glass vann og det flyter som en dupp, er det gammelt. Dersom det synker til bunns er det ferskt.