Morgendagens matprodusenter
Morgendagens matprodusenter
Det finnes mange karriereveier i matbransjen. Geitmyra Rignsaker og Matbransjen opplæringskontor har slått seg sammen i prosjektet Læring for næring, for å vise ungdommer hvor attraktiv matbransjen er, og ikke minst hvor gøy det er å jobbe med mat!
Read More
Ut i vår hage på Ringsaker
Ut i vår hage på Ringsaker
På Geitmyra dyrker vi mye og alt vi dyrker bruker vi i undervisningen. Vi har vært på besøk på Geitmyra Ringsaker og har lyst til å vise dere alt det Greg Rolak og de andre som jobber der har dyrket fram. Bli med inn i vår fantastiske hage!
Read More
– Poteten er en fantastisk råvare.
– Poteten er en fantastisk råvare!
– Vi kan gnocchi på kokte poteter for å vise barna hva som er mulig å lage med rester fra middagen dagen før. Eller en varmende potetsuppe.
Read More
Haneslakt på timeplanen
Haneslakt på timeplanen
– Spiser man kjøtt, må man innse at det krever at dyr må dø, forklarer Gyro Knutsdotter Homme. Hun og kollegaene på Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn tar elevene med på haneslakt for å vise hvor maten kommer fra.
Read More
Åpent på Geitmyra – første kursdag
Åpent på Geitmyra – første kursdag
– Dette har jeg gledet meg til, sier Julia (11). Hun har vært på sommerskole på Geitmyra og er nå tilbake for å få med seg matkursene som arrangeres hver mandag.
Read More
Plyndringstimen
Plyndringstimen
Når barna kommer hjem fra skolen, raser sulten. Den må stilles raskt, og det er fristende for dem å hive i seg det første de ser. Men det går an å styre måten sulten skal stilles på. Med litt forberedelser får barna verdens kuleste plydringstime uten å plyndre godteskapet.
Read More
Hjemmelaget pålegg eller dipp
Hjemmelaget pålegg eller dipp
Grønne erter på brødskiva? Prøv – det er kjempegodt! Her har vi tre typer smørepålegg som også passer godt som dipp. Pakk det i en liten boks for seg og la barna få det med seg i matpakken. Det er veldig lett, smakfullt og fargerikt. Sa vi sunt?
Read More
Ovnsbakt frukt – dessert hver dag!
Ovnsbakt frukt – dessert hver dag!
Når vi baker frukt i ovnen, blir den fin og myk. Smaken blir ekstra konsentrert og søt. Mange fruktsorter egner seg til baking. Her finner dere oppskriften på plomme, pære og eple, men prøv gjerne med annen frukt også.
Read More
Juniorkokkene på Kavliprisen
Juniorkokkene på Kavliprisen
En nervøs, men gira gjeng ungdommer ser over borddekkingen, øver på å balansere serveringsbrett og retter på forstykker og holdningen. Det er like før alvoret begynner. Etiketten er godt terpet inn når juniorkokkene fra Geitmyra skal servere Kavlipris-vinnerne og selveste Hans Majestet Kongen på bankettmiddag i rådhuset.
Read More
Topping til grøt
Topping til grøt
Aprikosmos, eplegrøt og ristede kokosflak. Gjør grøten ekstra god med smakfulle toppinger. Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.
Read More
Geitmyra og Bjertnes & Hoel fikser potetene til kongen
Geitmyra og Bjertnes & Hoel fikser potetene til kongen
– Dette er nesten som å være på skattejakt! Nora, Emilie og Felix er med Lars Bjærtnes i åkeren til Bjernæs og Hoel for å ta opp poteter. Potetene skal serveres under middagen som regjeringen inviterer til på rådhuset i Osloi anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Barna fra Geitmyra Ringsaker maler mel til kongen
Barna fra Geitmyra Ringsaker lager mel til kongen
I speltåkeren på Ousdal Gård på Nes står det en gjeng og skjærer korn. Kornet skal males til mel. Melet skal brukes til å bake brødet som skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Geitmyra Kristiansand fisker brosme til kongen
Geitmyra Kristiansand fisker brosme til kongen
– Det er veldig kult å se hvordan ting skjer på fiskebåt! August (12) og Jeppe (12) er med fiskebåten Bluebird 2 og kaptein og fisker Arild Bergersen ut for å fiske brosme. Brosmen skal på bordet når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Geitmyra Credo og Skjølberg Søndre lager smør til kongen
Geitmyra Credo og Skjølberg Søndre lager smør til kongen
– Dette smøret ser ut som gull! På Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård er stemninga god. Barna skal melke kuene og kinne smør. Og smøret de lager skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More
Fargefest på festningen
Fargefest på festningen
– Dette er virkelig verdens kuleste dag, sier Miriam (5). Hun står med en lilla blomkålbukett i hånda. Det er den fineste blomkålen hun har sett. I løpet av få timer hadde flere tusen barn spist seg gjennom hele planten – fra frø til blomst og frukt. Og imellom - rot, stilk og blader.
Read More
Det beste skal på bordet med kongen på besøk!
Det beste skal på bordet med kongen på besøk!
Det plukkes poteter, fiskes brosme, males mel, høstes grønnsaker og kinnes smør. Barna fra Geitmyra hjelper til når Kavli-prisen skal deles ut 6. september. Og hvem er det som skal servere kongen? Juniorkokkene fra Geitmyra.
Read More
Glatt kyllingsuppe med grønnsaker
Glatt kyllingsuppe med grønnsaker
En tykk og deilig suppe for hele familien. Denne suppen er et komplett måltid, med kylling, poteter og masse grønnsaker.
Read More
Frisk og saftig råkost
Frisk og saftig råkost
Rå grønnsaker er sunt, smakfullt og gir magen litt mer å jobbe med. Det er det fint å prøve råkost når man er over den første matintroduksjonsfasen.
Read More
Søtpotetmos med eple og bakt paprika
Søtpotetmos med eple og bakt paprika
Denne puréen kan lett gjøres til en suppe ved å ha i kokosmelk eller kraft. Den kan også være et deilig tilbehør til familiemiddagen. Mosen kan varieres med hvitløk, chili eller kanel.
Read More
Fruktgrøt med quinoa
Fruktgrøt med quinoa
Quinoa er frø fra en søramerikansk vekst som er i slekt med spinat og rødbeter. Frøene inneholder ikke gluten, men er rike på næringsstoffer og mineraler.
Read More