Gresk lammegryte med kanel
Gresk lammegryte med kanel
Bogen er skulderen på lammet, og har masse smak. Derfor passer det perfekt i en lammegryte som her, sammen med masse deilige grønnsaker. En teskje kanel gjør lammegryta rikere. På Geitmyra lar vi en kanelbit koke med i gryta fra starten, og plukker den ut når det smaker akkurat passe kanel.
Read More
Rødbetkake
Rødbetekake
Alle kjenner til gulrotkake, men rødbetekake er minst like godt. Og ganske kult.
Read More
Supperåd
Supperåd
Hjemmelaget suppe er enkelt å lage og smaker mye bedre en posesuppe. Den kan varieres i det uendelige og er en super måte å få i seg flere grønnsaker på. Det er også en herlig anledning til å rydde i kjøleskapet. Her er Geitmyras beste supper.
Read More
Det er helt rått å lage sushien selv!
Det er helt rått å lage sushien selv!
Byens beste sushi kommer ikke fra den lokale take-awaysjappa, men fra ditt eget kjøkken. La barna selv bestemme innholdet, utforme sin egen nigiri og rulle sine egne makiruller. Men hva inneholder egentlig sushi, og hvordan lager man det? Det er enklere enn dere tror.
Read More
Grønnkålpesto
Grønnkålpesto
Superdigg, supersunn og superbillig pesto! De fleste kjenner til pesto genovese med basilikum og pinjekjerner. Men hvorfor ikke prøve andre varianter. Lag pesto med persille, mynte, koriander eller stilken til gulrøttene. Og bruk gresskarkjerner, solsikkerfrø, mandler eller andre typer nøtter. Det er gøy å prøve seg fram!
Read More
Gresskarbrød og -rundstykker
Gresskarbrød og -rundstykker
Gresskar er nydelig å bruke i brød og boller. Det blir så saftig!
Read More
Tilslørte bondepiker
Tilslørte bondepiker
Verdens beste måte å bruke tørt brød på. Og et av verdens fineste rettnavn. Legg desserten lag-på-lag i porsjonsskåler eller i en stor, gjennomsiktig dessertbolle, så kan gjestene se lagene med eplemos, krem og sprøstekte smuler.
Read More
Bakt gresskar med krydder og yoghurtsaus
Bakt gresskar med krydder og yoghurtsaus
Mykt og sprøtt. Krydret og søtt. Og med en frisk og syrlig yoghurtdressing. Har du smakt denne retten én gang, vil du alltid lengte etter mer.
Read More
Eple- og rabarbrakompott
Eple- og rabarbrakompott
Kompott, hva betyr det egentlig? Det høres jo ut som «komplott», og kanskje det ikke er så langt fra sannheten: Vi koker sammen flere søte og gode ting til ingrediensene smelter sammen til en helt ny ting. Ordet kommer sikkert fra noe fransk, og betyr at frukt og sukker er sammenkokt.
Read More
Eplesmuldrepai
Eplesmuldrepai
Eplet har så mange måter å bli til god mat på at det er vanskelig å telle. Her er en eplepai du lager på 1-2-3!
Read More
Spaghettigresskar med tomatsaus
Spaghettigresskar med tomatsaus
Har dere prøvd spaghettigresskar? Smaken av ovnsbakt gresskar er mild, sødmefull og litt nøtteaktig. Derfor er denne retten helt nydelig til både kjøtt og fisk, men fungerer også som hovedrett med en deilig tomatsaus og litt ost.
Read More
Varmende og smakfull gresskarcurry
Varmende og smakfull gresskarcurry
Store, møre gresskarbiter i en utrolig fyldig og god saus. Hvem kan si nei til det! Hva med å servere den i selve gresskaret?
Read More
Spis gresskaret!
Spis gresskaret!
Visste du at det blir solgt nesten 1000 tonn halloweengresskar hver høst og at nesten halvparten blir kastet i søpla!? Det er skummelt det! Vi har samlet våre favorittoppskrifter med gresskar som ingrediens, for gresskaret kan brukes til mye mer enn bare som utskårne figurer på allehelgensaften.
Read More
Lammecurry med potet
Lammecurry med potet
Curry er godt, men det er lett å la seg forvirre. I Norge er karri en krydderblanding, mens i England er curry navnet på gryteretten man lager med denne krydderblandingen. Opprinnelig var kari navnet som ble gitt til en krydret saus som ble spist i Madras i Sør-India.
Read More
Gnocchi di patate
Gnocchi di patate
Gnocchi uttales «njåkki». Di patate betyr at den er laget av potet. Denne potetpastaen er ofte å !nne på menyen i Italia. Nå kan du lære hvordan du kan lage disse små potetballene! Det er veldig viktig å koke potetene uten salt – hvis ikke kan gnocchiene lett bli for faste.
Read More
Potetpizza
Potetpizza
Poteter kan virkelig brukes til alt, også som pizzafyll! Rart synes du? Veldig godt sier vi. En fin måte å bli av med kokte poteter. Velg gjerne kokefaste poteter.
Read More
Potetsuppe med røkelaks
Potetsuppe med røkelaks
Potetsuppe hører høsten til, da er det mange potetsorter å velge mellom! Bruk gjerne en potetsort som er litt ekstra god på smak, som for eksempel mandelpotet.
Read More
Kunsten å lage majones
Kunsten å lage majones
Det er ny matkursdag på Geitmyra og bålpannen er tent. I dag skal barna lage seipakker, bakte rotgrønnsaker, tomatsalat og hjemmelaget majones.
Read More
Hjemmelaget pålegg eller dipp
Hjemmelaget pålegg eller dipp
Grønne erter på brødskiva? Prøv – det er kjempegodt! Her har vi tre typer smørepålegg som også passer godt som dipp. Pakk det i en liten boks for seg og la barna få det med seg i matpakken. Det er veldig lett, smakfullt og fargerikt. Sa vi sunt?
Read More
Ovnsbakt frukt – dessert hver dag!
Ovnsbakt frukt – dessert hver dag!
Når vi baker frukt i ovnen, blir den fin og myk. Smaken blir ekstra konsentrert og søt. Mange fruktsorter egner seg til baking. Her finner dere oppskriften på plomme, pære og eple, men prøv gjerne med annen frukt også.
Read More