Varmende og smakfull gresskarcurry
Store, møre gresskarbiter i en utrolig smakfull saus. Hvem kan si nei til det! Hva med å servere den i selve gresskaret?
Ingredienser
4 personer
1 krm chilipulver
½ ts gurkemeje
½ ts spisskummenfrø
1 krm malt spisskummen
½ ts kanel
½ ts bukkehornkløver
½ ts korianderfrø
1 krm malt koriander
2 nellikspiker
1 stk sort kardemommekapsel
2 stk grønne kardemommekapsler
½ ts garam masala
1 gul løk
1 tommel ingefær
3 hvitløksfedd
Rapsolje til steking
2 dl vann
1 boks hermetiserte tomater
1 boks kokosmelk
750 g renset gresskar
1 boks hermetiserte kikerter
Salt
Framgangsnåte
Skrell og del gresskaret i mindre biter.
Skrell løk, ingefær og hvitløk og finkutt eller riv dem.
Stek løk, hvitløk og ingefær i kjelen med litt rapsolje uten at det tar farge i minst 10 minutter.
Mens løk, hvitløk og ingefær steker, mål opp alle krydderne og knus de i en morter. Stek krydderblandingen med grønnsakene et par minutter og tilsett vann, hermetiserte tomater og kokosmelk. Kok videre i ca 30 minutter. Ha i gresskar og bland godt.
Sett på lokket igjen og la det hele koke videre i omtrent 15 minutter på medium/høy varme til gresskarbitene er møre. Smak til med salt.
Server med naan eller ris til. Og gjerne en yoghurtdip.