Varmende og smakfull gresskarcurry

Store, møre gresskarbiter i en utrolig smakfull saus. Hvem kan si nei til det! Hva med å servere den i selve gresskaret?

Ingredienser

4 personer  

  • 1 krm chilipulver

  • ½ ts gurkemeje

  • ½ ts spisskummenfrø

  • 1 krm malt spisskummen

  • ½ ts kanel

  • ½ ts bukkehornkløver

  • ½ ts korianderfrø

  • 1 krm malt koriander

  • 2 nellikspiker

  • 1 stk sort kardemommekapsel

  • 2 stk grønne kardemommekapsler

  • ½ ts garam masala

  • 1 gul løk

  • 1 tommel ingefær

  • 3 hvitløksfedd

  • Rapsolje til steking

  • 2 dl vann

  • 1 boks hermetiserte tomater

  • 1 boks kokosmelk

  • 750 g renset gresskar 

  • 1 boks hermetiserte kikerter

  • Salt

Framgangsnåte

  1. Skrell og del gresskaret i mindre biter.

  2. Skrell løk, ingefær og hvitløk og finkutt eller riv dem.

  3. Stek løk, hvitløk og ingefær i kjelen med litt rapsolje uten at det tar farge i minst 10 minutter.

  4. Mens løk, hvitløk og ingefær steker, mål opp alle krydderne og knus de i en morter. Stek krydderblandingen med grønnsakene et par minutter og tilsett vann, hermetiserte tomater og kokosmelk. Kok videre i ca 30 minutter. Ha i gresskar og bland godt.

  5. Sett på lokket igjen og la det hele koke videre i omtrent 15 minutter på medium/høy varme til gresskarbitene er møre. Smak til med salt.

  6. Server med naan eller ris til. Og gjerne en yoghurtdip.