Spaghettigresskar med tomatsaus
Har dere prøvd spaghettigresskar? Smaken av ovnsbakt gresskar er mild, sødmefull og litt nøtteaktig. Derfor er denne retten helt nydelig til både kjøtt og fisk, men fungerer også som hovedrett med en deilig tomatsaus og litt ost.
Ingredienser
1 spaghettigresskar
Olivenolje
Salt og pepper
Ingredienser tomatsaus
2 ss extra virgin olivenolje
2 hvitløksfedd
2 klyper tørket chili
2 bokser hakkede tomater
100 gr fersk spinat
2 ss hakkede friske urter, f.eks. timian, oregano, basilikum (valgfritt)
Salt og pepper
Revet parmesan
Framgangsmåte
Varm ovnen til 200 grader.
Vask gresskaret godt under rennende kaldt vann. Skjær gresskaret i to på langs. Skrap vekk den bløte kjernen og frøene. Pensle gresskarkjøttet med olivenolje, og dryss over salt og pepper.
Finn fram et stekebrett og kle det med bakepapir. Legg gresskardelene på brettet med snittflaten ned.
Bak gresskaret midt i ovnen i omtrent 40 minutter, eller til gresskarkjøttet er helt mykt.
Bruk en gaffel og skrap ut kjøttet i lange tråder. Begynn fra kanten og skarp inn mot midten.
Rens og finhakk hvitløk og chili.
Vask og tørk spinaten.
Sett pannen på komfyren og skru den på middels varme. Surr hvitløk og chili i litt olje til hvitløken blir blank.
Ha i tomatene og la alt småkoke i fem minutter. Smak til med, urter, salt og pepper. Vend spinaten inn i sausen.
Server gresskar med tomatsaus og revet parmesan.
TIPS: Dere kan også lage gratinert gresskar. Etter at gresskaret er bakt, legg på tomatsaus og ost. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet. Supergodt!