Etter skoletid på Geitmyra Oslo
Hver uke kan barn i alderen 10-13 år komme til Geitmyra og lære om bærekraft, urban dyrking, mat og smak. Tilbudet er helt gratis.
Read MoreHver uke kan barn i alderen 10-13 år komme til Geitmyra og lære om bærekraft, urban dyrking, mat og smak. Tilbudet er helt gratis.
Read MoreSylting er en gammel form for konservering og forlenger matens holdbarhet i tillegg til at det også løfter smaken. Rødløk og kål er en syltefavoritt her på Geitmyra, men så og si alle grønnsaker, frukt og bær kan syltes.
Read MoreDet finnes ikke noe bedre enn hjemmelagde, spiselige gaver. Her har vi samlet smakfulle oppskrifter som varmer hjertet og gleder ganen.
Read MoreEn deilig lammegryte varmer både kropp og sjel. Med krydder, mørt kjøtt og sesongens beste grønnsaker får dere verdens beste middag.
Read MoreIda kjører traktor og har angorakaniner for å spinne sitt eget garn. Hun gleder seg over å lære nye ting og brenner for å gi andre gode opplevelser – som smakfulle matopplevelser. Og så har hun et godt mattips på lur.
Read More– Jeg husker følelsen da jeg fikk min første lønnsslipp. Hvis jeg ikke hadde vært juniorkokk, hadde jeg kanskje holdt på med dumme ting. Nå går jeg på Etterstad VGS og til høsten blir jeg kokkelæring. Nå åpner William Wiland (17) og de andre juniorkokkene egen restaurant og catering i mathallen.
Read MoreVisste du at taco kan spores helt tilbake til aztekernes tid i Mexico? De brukte maistortillaer til å pakke inn mat som folk hadde med seg som niste – en slags ur-taco! Taco kom for første gang til Norge i 1965, men det var ikke før på 1990-tallet at det virkelig begynte å bli populært i norske hjem.
Read More– Vi er overveldet av den fantastiske responsen. Samtidig viser tallene at dette er et godt og etterlengtet tilbud til barn og ungdom i Oslo, sier Kine Bekkengen, prosjektleder for besøksdrivhuset.
Read MorePølsekurs, potetfest, bålmatkurs og familiefestival. Det skjer mye spennende for barn og unge denne uka.
Read More– 80 kroner for en kaffe med melk og gresskar? Jeg så vantro på min datter. – Det der kan vi lage for 8 kroner, sa jeg skråsikkert. For hvor vanskelig kan det være?
Read MoreIngenting er så godt som en god varm suppe en kald høst eller vinterdag. Poteten sørger for en silkemyk konsistens og deilig rund smak.
Read MoreHver tirsdag og torsdag inviterer vi 5.-7. klasse til aktiviteter i Geitmyra besøksdrivhus eller på Geitmyra gård. Har du lyst til å få nye venner, hjelpe våre flinke gartnere og smake nye smaker?
Read MoreSild hører julen til, og hjemmelaget smaker best! Her har du et par varianter å velge mellom.
Read MoreI Geitmyra Juniorkokkers lokaler i Mathallen står Carina Hultin Dahlman omringet av 12 superkonsentrerte ungdommer. Det er midt i pizzaleksjonen og forsamlinga er stille. For pizza er noe de liker godt.
Read More– Hvis vi skal spise kjøtt, må vi også forholde oss til at dyr må dø. På Geitmyra Ringsaker lærer barn om matens opprinnelse på en uvanlig måte - gjennom haneslakt. Hanen er fra Hovelsrud gård og bygdeslakter Cato Taalesen leder an i denne viktige leksjonen om liv, død og matproduksjon.
Read MoreMarius (13) og Wilma (15) åpner østers som om de aldri skulle gjort annet denne solfylte og varme lørdagen i september. Om kort tid kommer det en gjeng med eksklusive gjester fra Oslos restaurantverden. Det er klart for juniorkokkenes debutlunsj.
Read MoreDen grønne oasen er åpen fra tirsdag 1. oktober – lørdag 5. oktober fra 11-15. Juniorgartnerne våre står klare til å ta imot familier, barnehager og alle som vil oppleve dette unike stedet. Og det er helt gratis!
Read MoreDet skorter ikke på ambisjoner når Geitmyra matkultursenter for barn tar ungdomssatsingen til nye høyder. Nå blir to Michelin-kokker en del av teamet som skal forme framtidas mattalenter.
Read More– Det er utrolig inspirerende å se hva våre juniorkoker og -gartnere får til, utbryter en entusiastisk Eivind Løvdal, daglig leder for Geitmyra matkultursenter for barn. Søndag ble en minneverdig dag da 25 ungdommer i alderen 13-17 år forvandlet Geitmyra gård til en fargesprakende matfestival for barnefamilier.
Read More– Vi har nådd ut til et forbløffende antall barn og ungdom på kort tid, sier en entusiastisk Bente Bugge-Erlingsen, leder av Geitmyra Tønsberg som nå fyller 1 år.
Read More