Sprudlende ertesuppe og biemat på fritida
Klokka er 14.30 og på Løkken stormer en gjeng med 12-13 åringer inn døren til den gamle rederboligen. Det er torsdag og Etter skoletid på Geitmyra Tønsberg.
Read MoreKlokka er 14.30 og på Løkken stormer en gjeng med 12-13 åringer inn døren til den gamle rederboligen. Det er torsdag og Etter skoletid på Geitmyra Tønsberg.
Read MoreHer lager vi slush, men du kan også bruke saften til å lage ispinner eller drikke den iskald. Den raskeste måten å lage slush på er å blande saften med knust is. Her får du oppskrift på saft av bjørkekvister, granskudd, bærblader og lønneblomster.
Read More– Vi er opptatt av å samarbeide med lokale krefter. Det er viktig for oss at vi er et bilde av det som produseres her, og at barna lærer seg verdien av kortreist mat. At de bare kan gå til bonden, sier Inger-Marie Lupton.
Read MoreBenjamin slår ut med armene når han ser all maten. – Ja, det er det verste. Eller beste, ler Peder. Juniorkokkene er på jobb på Geitmyra Ringsaker i vinterferien.
Read MoreTolv ivrige ungdommer bruker vinterferien sin på å lage mat. I løpet av uka skal de innom Italia, Frankrike, England og Mexico. Blant annet.
Read More18 ungdommer mellom 13 og 15 år og har satt av hele vinterferien til å lære seg nye kjøkkentriks i det gule huset ved foten av Slottsfjellet. De fleste har meldt seg på fordi de liker å lage mat. Men det er mye nytt å lære.
Read MoreDet er ikke så mye som skal til. Geitmyras gartner, Mikkel, gir deg tips og triks til hvordan lykkes med spirer hjemme.
Read MoreAlle synes at pannekaker er digg mat! Kanskje det er verdens mest populære matrett? Overalt på jordkloden finnes det varianter av pannekaker. Noen er tynne som et papirark, mens andre er tjukke og mettende. Det er gøy å variere med forskjellige typer.
Read MoreI gamle dager var dette maten på den viktige slaktedagen om høsten, da grisen på gården skulle slaktes og bli mat til jul. Alle delene av grisen skulle bli mat, og blodet var en god matressurs som ikke kunne kastes.
Read MoreAlle synes at pannekaker er digg mat og det er lite som slår en pannekake med rørte blåbær! Skal pannekakene bli tynne, må nemlig røra være ganske tyntflytende. Her handler suksessen om konsistens!
Read MoreHadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.
Read More10. februar hyller vi belgfrukten. Vi hyller puylinser, hestebønner og kikerter. Vi hyller belugalinser, kidneybønner og edamamebønner. Belgfrukt er en gavepakke. Det er knallgodt, supersunt, klimavennlig og rimelig.
Read More– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read MoreUngdommene fra bydel Sagene imponerte med nye kombinasjoner av kjente og kjære smaker på sin eksamensmiddag. Fyldig tomatsuppe, fiskeburgere med hjemmelaget remulade og falafel i vaffel – det var stor variasjon i de ulike rettene som ble presentert.
Read MoreTomatsuppe er manges favorittsuppe! Laget fra bunnen avblir den en vitaminbombe full av smak og grønnsaker. Vi har i røde linser for mer fylde, bedre konsistens og mer næring. Det gjør suppa ekstra mettende og god.
Read MoreMed smak av Midtøsten er disse kikertbollene knasende gode og et supert vegetarisk alternativ til kjøttboller. De er ikke veldig vanskelige å lage, men man må huske å bløtlegge kikertene dagen før.
Read MoreVaffel er godt og trenger ikke være usunt. I tillegg er en vaffelrøre super til å få brukt opp rester på: melrester, melk -, fløte- , rømme- eller yoghurtrester, frukt og grønnsaker.
Read MoreVi mennesker har brukt 10.000 år på å lære oss hva som er bra for oss å spise. Det bør også de nye kostrådene ta utgangspunkt i.
Read More– Tiden går veldig fort! William Wiland (17) har sin andre dag i praksis i den venetianske restauranten, Salome.
Read MoreDenne oppskriften passer både som frokost, lunsj og middag og er en favoritt vi lager mye av både i undervisningen og på kurs her på Geitmyra.
Read More