Den store fiskedagen på Geitmyra Tønsberg
Den store fiskedagen på Geitmyra Tønsberg
18 ungdommer mellom 13 og 15 år og har satt av hele vinterferien til å lære seg nye kjøkkentriks i det gule huset ved foten av Slottsfjellet. De fleste har meldt seg på fordi de liker å lage mat. Men det er mye nytt å lære.
Read More
Dyrk spirer hele året!
Visste du at du kan dyrke spirer hele året?
Det er ikke så mye som skal til. Geitmyras gartner, Mikkel, gir deg tips og triks til hvordan lykkes med spirer hjemme.
Read More
Den korte historien om pannekaka
Den korte historien om pannekaka
Alle synes at pannekaker er digg mat! Kanskje det er verdens mest populære matrett? Overalt på jordkloden finnes det varianter av pannekaker. Noen er tynne som et papirark, mens andre er tjukke og mettende. Det er gøy å variere med forskjellige typer.
Read More
Blodpannekaker
Blodpannekaker
I gamle dager var dette maten på den viktige slaktedagen om høsten, da grisen på gården skulle slaktes og bli mat til jul. Alle delene av grisen skulle bli mat, og blodet var en god matressurs som ikke kunne kastes.
Read More
Geitmyras pannekaker
Geitmyras pannekaker
Alle synes at pannekaker er digg mat og det er lite som slår en pannekake med rørte blåbær! Skal pannekakene bli tynne, må nemlig røra være ganske tyntflytende. Her handler suksessen om konsistens!
Read More
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
LINDMO: Bli kjent med juniorkokkene på Geitmyra
Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.
Read More
Belgfrukt er supermat!
Belgfrukt er supermat!
10. februar hyller vi belgfrukten. Vi hyller puylinser, hestebønner og kikerter. Vi hyller belugalinser, kidneybønner og edamamebønner. Belgfrukt er en gavepakke. Det er knallgodt, supersunt, klimavennlig og rimelig.
Read More
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
Ungdom fra Innlandet lagde lokalmat til 400 gjester
– Juniorkokk i jobb er et fantastisk prosjekt der ungdom får vise hvor dyktige og engasjerte de er, sier daglig leder for Geitmyra Ringsaker, Inger-Marie Lupton.
Read More
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet
Nye juniorkokker fra bydel Sagene imponerer på kjøkkenet
Ungdommene fra bydel Sagene imponerte med nye kombinasjoner av kjente og kjære smaker på sin eksamensmiddag. Fyldig tomatsuppe, fiskeburgere med hjemmelaget remulade og falafel i vaffel – det var stor variasjon i de ulike rettene som ble presentert.
Read More
Tomatsuppe med linser
Tomatsuppe med linser
Tomatsuppe er manges favorittsuppe! Laget fra bunnen avblir den en vitaminbombe full av smak og grønnsaker. Vi har i røde linser for mer fylde, bedre konsistens og mer næring. Det gjør suppa ekstra mettende og god.
Read More
Falafel i vaffel
Falafel i vaffel
Med smak av Midtøsten er disse kikertbollene knasende gode og et supert vegetarisk alternativ til kjøttboller. De er ikke veldig vanskelige å lage, men man må huske å bløtlegge kikertene dagen før.
Read More
Grove vafler
Grove vafler
Vaffel er godt og trenger ikke være usunt. I tillegg er en vaffelrøre super til å få brukt opp rester på: melrester, melk -, fløte- , rømme- eller yoghurtrester, frukt og grønnsaker.
Read More
Det mest selvfølgelige kostrådet
Det mest selvfølgelige kostrådet
Vi mennesker har brukt 10.000 år på å lære oss hva som er bra for oss å spise. Det bør også de nye kostrådene ta utgangspunkt i.
Read More
Fra juniorkokk på Geitmyra til kokk på Salome
Fra juniorkokk på Geitmyra til kokk på Salome
– Tiden går veldig fort! William Wiland (17) har sin andre dag i praksis i den venetianske restauranten, Salome.
Read More
Egg i skjærsilden
Egg i skjærsilden
Denne oppskriften passer både som frokost, lunsj og middag og er en favoritt vi lager mye av både i undervisningen og på kurs her på Geitmyra.
Read More
Gahkko
Gahkko
Smak på ordet gahkko. Det er samisk for brød og gahkko er små brød som er stekt i panne. De er laget av rug og hvete og passer like godt til middagen som til turmat.
Read More
Bidos / biđos - samefolkets nasjonalrett
Bidos - samenes nasjonalrett
Mat laget av reinsdyrkjøtt er selvsagt når samefolket inviterer til fest. Lår eller bog fra reinsdyret egner seg godt til denne retten. Bidos skal stå å koke lenge, så kjøttet blir mørt og smakfullt. Servér med nystekt gahkko og rørte tyttebær.
Read More
Vil du forbedre mattilbudet på fritidsklubben og samtidig gi ungdom kunnskap og jobb?
Vil du forbedre mattilbudet på fritidsklubben og samtidig gi ungdom kunnskap og jobb?
I Oslo finnes det over 60 fritidsklubber for ungdom. Mange av klubbene har et mattilbud. Hva om ungdommen selv håndterte dette tilbudet? Jobber du med ungdomsklubber i din bydel, så er dette en fin måte å engasjere ungdommene på. Sjekk ut tilbudet JUNIORKOKK I JOBB.
Read More
Tips til rimelig og digg meny
Tips til rimelig og digg meny
Heldigvis finnes det råd for god og rimelig mat. Her er våre beste tips.
Read More
Retningslinjer for kommersielle samarbeid
Retningslinjer for kommersielle samarbeid
Geitmyra samarbeider med næringslivet om å få flere barn til å bli glade i mat som gjør dem godt. Det gjør vi fordi næringslivet er helt avgjørende for hva slags mat barn får tilgang til, og det ønsker vi å påvirke positivt.
Read More