På Geitmyra tar vi utgangspunkt i familiens middag. Det er et poeng at alle i familien kan spise det samme og være sammen rundt et måltid – uavhengig av alder. Men konsistensen må selvsagt tilpasses. Her er våre beste oppskrifter på sunn, god og trygg grøt.
Denne gryten består av råvarer og krydder som ble brukt i middelalderen, og før det også. Her kan vi prøve oss frem med mengden krydder, og lage egne varianter.
Brød og matsirkus på Geitmyra Tønsberg i høstferien
– Hva er 70% av 400? Det er Kolbjørn Enge, underviser på Geitmyra, som spør. Han har brødbakerskole for ungdommene som er på Geitmyra Tønsbergs aller første kokkekurs denne ferien.
Lørdag 28. oktober i Ringsaker og søndag 29. oktober i Oslo og Kristiansand arrangerer vi gresskarfest for alle! Det skumleste med Halloween er alt matsvinnet. Og det er dessverre sant. I fjor ble over 200.000 gresskar kjøpt inn til Halloween og nesten like mange gresskar ble kastet like etter. Dette må vi gjøre noe med!
Denne gløggen kommer fra Tjekkia og har tilfalt Geitmyra via vår tidligere gartner, Jeri. Den varmer godt og er full av gode smaker! Hva med å servere denne når de små spøkelsene ringer på døra?
En strålende måte å bruke opp gresskaret på. Saftige, gode vafler med naturlig sødme. Hva med å lage gresskarvafler med litt saltmat på til middag? En ubetinget suksess!
– Jeg synes det er skikkelig gøy å lage mat. Det er bare bonus å være her, sier Aksel (13). Han er en av de 96 som har søkt på jobb som kafévakt på Huset på Haugen. Men først er det én ukes kjøkkentjeneste på Geitmyra matkultursenter for barn.
Gratistilbudet Etter skoletid på Geitmyra er en kjempesuksess!
– Helt siden vi startet opp 5. september har vi hatt mellom 20 og 30 barn her hver gang, forteller Anja Hougaard Storaker. Hver tirsdag og torsdag kan barna kose seg med mat, katter, lek, spill, høner, høsting og andre gårdsaktiviteter – midt i Oslo.
Rotgrønnsaker eller rotfrukter er grønnsaker som vokser nede i jorden. I Norden bugner det av rotgrønnsaker på høsten og mange av dem holder seg gjennom hele vinteren hvis de oppbevares og lagres riktig.
– Poteten er fantastisk! Som råvare er det en av de mest bærekraftige og solidariske vi kan spise, sier Gyro Knutsdotter Homme ved Geitmyra Ringsaker. Det er tid for å høste – og spise – potet.
Maten smaker ekstra godt ute på tur. Å spise god mat på tur er enklere enn du tror. Med litt planlegging og noen enkle forberedelser kan turmaten bli både god, sunn og spennende.
– En uventet og utrolig generøs gave! Vi vil bruke midlene til å utdanne nye juniorkokker. På den måten gir vi noe tilbake til samfunnet, sier Helene Isaksen om pengegaven fra festivalen Sommerbris.
– Vi vil ikke dra hjem! Nærmere 2400 forventningsfulle barn og voksne fant veien til Barnas store åpningsfest på Løkken lørdag ettermiddag. Og den ble akkurat som vi hadde håpet på.
6a fra Eik skole i Tønsberg er de aller første elevene til å ha undervisning på det splitter nye matkultursenteret i Tønsberg. I løpet av undervisningsdagene går de gjennom 10 000 år med mathistorie.
Korn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granula og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.
– Det skal være sånn at ingen vil gå hjem! Geitmyra Tønsberg åpner 23. september kl. 12.00
Det er duket for et skikkelig gilde når vi åpner portene på Løkken. – Vi gleder oss til at hele området her skal yre av barn og ungdom. At de skal oppleve smaken av 10 000 år med mathistorie. Det blir stasjoner der barna kan gjøre, føle, se på og smake. Vi skal bruke alle sansene. Vi skal koke, presse, sylte, skjære, grave og røre, forteller Kine Bekkengen, prosjektleder for Geitmyra Tønsberg.
Nå vil Geitmyra Tønsberg samle inn kjøkkenvisper til en helt unik samling. – Vi ønsker oss kjøkkenvisper - helst gamle og historiske visper i tre eller metall.
Det skjer så mye på alle våre sentre – hver dag. Har du lyst til å få invitasjoner, inspirasjon og oppskrifter rett i innboksen hver uke? Ta en titt på hvor vi er og alt vi gjør.