Geitmyras gresskargløgg
Denne gløggen kommer fra Tjekkia og har tilfalt Geitmyra via vår tidligere gartner, Jeri. Den varmer godt og er full av gode smaker! Hva med å servere denne når de små spøkelsene ringer på døra?
700 g gresskar
350 g pærer eller epler.
Væske til å dekke gresskar og pærer, 50/50 eplejuice og vann
1 stk kanelstang
3 stk stjerneanis
5 stk nellikspiker
8 stk kardemommebelger
1/2 ts malt muskat
saft fra 1,5 sitron
1 cm ingefær
6 ss honning
Skrell og kutt pærer/epler og gresskar og ha alt gryta. Dekk med vann og juice. Ha i krydder og honning, og kok til det er mørt. Bruk stavmikser og lag en glatt suppe. Ta ut hele krydder hvis dere bruker det.
Sil gløggen. Det som ligger igjen i silen kan dere bruke til å lage gresskarsyltetøy.
Vi bruker Halloween-gresskar, hokkaido eller spaghettigresskar. Men alt av gresskar går.