Gratistilbudet Etter skoletid på Geitmyra er en kjempesuksess!

– Helt siden vi startet opp 5. september har vi hatt mellom 20 og 30 barn her hver gang, forteller Anja Hougaard Storaker. Hver tirsdag og torsdag kan barna kose seg med mat, katter, lek, spill, høner, høsting og andre gårdsaktiviteter – midt i Oslo. 

Rundt bordet på tunet sitter gartner Mikkel med en gjeng barn og renser visne bønnestengler. Neste år skal bønnene sås og bli til mange nye bønner, forteller han. Barna følger ivrig med. – Jeg lærer noe nytt hver gang jeg er her, sier Eline. Hun har fått med seg de fleste ettermiddagene på gården. Tidligere har de vært og plukket epler og poteter i skolehagen, hatt styltekonkurranse, laget pinnebrød og gjennomført en kruttsterk chilikonkurranse. For å nevne noe. 

I løpet av ettermiddagen får barna servert noe å spise. Det har vært wok, wrap, bananlapper med brune bananer, bakte poteter med hjemmerista urtesmør, linsesuppe og ovnsbakte grønnsaker, sier Anja. – Nå nærmer det seg Halloween, så nå må vi snart lage noe av gresskar, smiler hun. Den 29. oktober blir det nemlig Halloween-fest her på Geitmyra.

Juniorkokkene fra Geitmyra er også med på Etter skoletid. – Ungdommene er så flinke med de yngre barna. De er skikkelig gode forbilder og det skaper et godt samhold i gruppen, forteller Anja. 

Etter skoletid-tilbudet varer fram til jul. – Det er plass til flere, oppfordrer Anja. 

Grønnsaker er veldig populært når barna får det servert av juniorkokkene!

Grønnsaker er veldig populært når barna får det servert av juniorkokkene!