Grøtoppskrifter for hele familien – også de minste!
På Geitmyra tar vi utgangspunkt i familiens middag. Det er et poeng at alle i familien kan spise det samme og være sammen rundt et måltid – uavhengig av alder. Men konsistensen må selvsagt tilpasses. Her er våre beste oppskrifter på sunn, god og trygg grøt.
Historisk byggrynsgrøt
Bygg er en av kornsorter vi dyrker mest av i Norge, faktisk har vi dyrket det siden jernalderen. I jula spiser mange risengrynsgrøt, her kommer en grøtvariant med byggryn. Det smaker kjempe godt.
Kjøleskapsgrøt
Kjøleskapsgrøt trenger vi ikke å koke , den står og sveller over natten i kjøleskapet.
Topping til grøt
Aprikosmos, eplegrøt og ristede kokosflak. Gjør grøten ekstra god med smakfulle toppinger. Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.
Havregrøt med kokos
Havregrøt er en snarkokt grøt som kan smaksettes i et utall av retninger. Her har vi tilsatt kokosmasse som både gir mye smak, og god metthet da kokos inneholder mye fett og mye fiber.
Mat for hele familien
Tidlig matglede – lær å lage babymat som er smakfull og næringsrik
Det er ikke vanskelig å lage babymaten selv. Det viktigste er å få barna til å bli glade i mat og at de er en naturlig del av familiemåltidene. Tidlig matglede er et supert kurs – både til deg som vil prøve selv eller som gave til nybakte foreldre. Det er en verdifull gave å lære barna å spise god mat som gjør dem godt.
Bananlapper med havregryn
Dette er en virkelig hit – både hos de aller minste, og de aller største! Perfekt som en deilig frokost, til lunsj eller som et mellommåltid. I tillegg er det så sunt, så godt, så enkelt, og med ingredienser du ofte har liggende.