Korn på menyen på SFO

Korn er kanskje verdens viktigste råvare fordi det forsyner nesten alle verdens mennesker med mat – hver dag! På Geitmyra baker vi brød, knekkebrød, lager kjøleskapsgrøt, granula og pasta. Blant annet. Her viser vi dere gode oppskrifter som barna lett kan ta del i.

Korn er rikt på mange næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Vi finner både proteiner, karbohydrater, fiber og umetta fett. Av korn kan vi lage brød, selvsagt, men også grøt, pasta og øl. Vil du spise kornmat som er sunn, bør du bruke fullkorn, som er malt av både kimen og skallet av kornet.

I Norge snakker vi om de fire store: Rug, havre, hvete og bygg. Korn er bærekraftig mat. Fordi det er næringsrikt, har lavere klimapåvirkning enn annen mat, gir mye kalorier pr arealenhet og kan mette mange mennesker. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer kornprodukter.

Eltefritt brød med perfekt skorpe

Nicolai viser hvor enkelt du kan bake eltefritt brød og hvordan få perfekt skorpe. Vi trenger bare fire ingredienser. Mel, vann, salt og gjær.

Oppskrift på eltefritt brød.

Knekkefrø – Geitmyras glutenfrie knekkebrød

Det er faktisk barna i Kristiansand som har laget navnet på vårt populære knekkebrød. Og det gir mening. Det er mye frø i våre knekkebrød. Og denne oppskriften er helt uten mel.

Oppskrift på knekkefrø

Granola – knasende sprø frokostblanding

Denne oppskrift er perfekt hvis du har noen brune bananer til overs, de gir en naturlig sødme og god smak til granolaen. God med melk, yoghurt, eller som snack.

Oppskrift på granola

Smakfull kjøleskapsgrøt

Superenkelt og veldig godt. Nicolai viser hvordan du kan lage kjøleskaps på en, to, tre.

Oppskrift på kjøleskapsgrøt

Krutonger – gøy og godt

Nicolai viser hvordan du kan forvandle tørt brød til deilige og sprø krutonger. Krutonger kan brukes i salat, i pasta og suppe. Og de kan fryses ned. Det er veldig enkelt å lage – prøv deg fram med ulike urter og krydder.

Skjær brødet i terninger. Vend dem i olje og det du måtte ønske av smak. Stek i ovnen i 15 minutter på 150 grader.

Brødpudding – saftig og smakfull brødredder

Ingen grunn til å kaste gammel, tørt brød. Nicolai viser hvordan du kan forvandle det til en supergod brødpudding. Både enkelt og gøy å lage med barna.

Oppskrift på brødpudding

Hjemmelaget pasta – enkelt og gøy!

Mel, egg og litt salt er det som skal til for å lage hjemmlaget pasta. Denne oppskriften krever en del elting, knaing og kjevling, men det er fine teknikker for barna å øve seg på. Nicolai viser hvordan.

Oppskrift på hjemmelaget pasta

Og server den gjerne med en skikkelig god …

Tomatsaus med blåskjell!

Oppskrift på pastasaus med blåskjell

Eller hva med hjemmelaget pasta med sitron, krutonger og hvitløk? Her finner dere enda flere oppskrifter med brød.

Kos dere!