Kunsten å lage majones
Det er ny matkursdag på Geitmyra og bålpannen er tent. I dag skal barna lage seipakker, bakte rotgrønnsaker, tomatsalat og hjemmelaget majones.
Read MoreDet er ny matkursdag på Geitmyra og bålpannen er tent. I dag skal barna lage seipakker, bakte rotgrønnsaker, tomatsalat og hjemmelaget majones.
Read MoreDet finnes mange karriereveier i matbransjen. Geitmyra Rignsaker og Matbransjen opplæringskontor har slått seg sammen i prosjektet Læring for næring, for å vise ungdommer hvor attraktiv matbransjen er, og ikke minst hvor gøy det er å jobbe med mat!
Read MorePå Geitmyra dyrker vi mye og alt vi dyrker bruker vi i undervisningen. Vi har vært på besøk på Geitmyra Ringsaker og har lyst til å vise dere alt det Greg Rolak og de andre som jobber der har dyrket fram. Bli med inn i vår fantastiske hage!
Read More– Vi kan gnocchi på kokte poteter for å vise barna hva som er mulig å lage med rester fra middagen dagen før. Eller en varmende potetsuppe.
Read More– Spiser man kjøtt, må man innse at det krever at dyr må dø, forklarer Gyro Knutsdotter Homme. Hun og kollegaene på Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn tar elevene med på haneslakt for å vise hvor maten kommer fra.
Read More– Dette har jeg gledet meg til, sier Julia (11). Hun har vært på sommerskole på Geitmyra og er nå tilbake for å få med seg matkursene som arrangeres hver mandag.
Read MoreNår barna kommer hjem fra skolen, raser sulten. Den må stilles raskt, og det er fristende for dem å hive i seg det første de ser. Men det går an å styre måten sulten skal stilles på. Med litt forberedelser får barna verdens kuleste plydringstime uten å plyndre godteskapet.
Read MoreGrønne erter på brødskiva? Prøv – det er kjempegodt! Her har vi tre typer smørepålegg som også passer godt som dipp. Pakk det i en liten boks for seg og la barna få det med seg i matpakken. Det er veldig lett, smakfullt og fargerikt. Sa vi sunt?
Read MoreNår vi baker frukt i ovnen, blir den fin og myk. Smaken blir ekstra konsentrert og søt. Mange fruktsorter egner seg til baking. Her finner dere oppskriften på plomme, pære og eple, men prøv gjerne med annen frukt også.
Read MoreEn nervøs, men gira gjeng ungdommer ser over borddekkingen, øver på å balansere serveringsbrett og retter på forstykker og holdningen. Det er like før alvoret begynner. Etiketten er godt terpet inn når juniorkokkene fra Geitmyra skal servere Kavlipris-vinnerne og selveste Hans Majestet Kongen på bankettmiddag i rådhuset.
Read MoreAprikosmos, eplegrøt og ristede kokosflak. Gjør grøten ekstra god med smakfulle toppinger. Alle toppingene kan lages i store porsjoner, de tåler å fryses eller lang oppbevaring i lufttett boks. Dette er smaker som hele familien liker, og som passer like godt på yoghurten som på grøten, frokost eller kvelds.
Read More– Dette er nesten som å være på skattejakt! Nora, Emilie og Felix er med Lars Bjærtnes i åkeren til Bjernæs og Hoel for å ta opp poteter. Potetene skal serveres under middagen som regjeringen inviterer til på rådhuset i Osloi anledning Kavli-prisen 6. september.
Read MoreI speltåkeren på Ousdal Gård på Nes står det en gjeng og skjærer korn. Kornet skal males til mel. Melet skal brukes til å bake brødet som skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More– Det er veldig kult å se hvordan ting skjer på fiskebåt! August (12) og Jeppe (12) er med fiskebåten Bluebird 2 og kaptein og fisker Arild Bergersen ut for å fiske brosme. Brosmen skal på bordet når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More– Dette smøret ser ut som gull! På Skjølberg Søndre Økokretsløpsgård er stemninga god. Barna skal melke kuene og kinne smør. Og smøret de lager skal serveres når regjeringen inviterer til middag på rådhuset i Oslo i anledning Kavli-prisen 6. september.
Read More– Dette er virkelig verdens kuleste dag, sier Miriam (5). Hun står med en lilla blomkålbukett i hånda. Det er den fineste blomkålen hun har sett. I løpet av få timer hadde flere tusen barn spist seg gjennom hele planten – fra frø til blomst og frukt. Og imellom - rot, stilk og blader.
Read MoreDet plukkes poteter, fiskes brosme, males mel, høstes grønnsaker og kinnes smør. Barna fra Geitmyra hjelper til når Kavli-prisen skal deles ut 6. september. Og hvem er det som skal servere kongen? Juniorkokkene fra Geitmyra.
Read MoreEn tykk og deilig suppe for hele familien. Denne suppen er et komplett måltid, med kylling, poteter og masse grønnsaker.
Read MoreRå grønnsaker er sunt, smakfullt og gir magen litt mer å jobbe med. Det er det fint å prøve råkost når man er over den første matintroduksjonsfasen.
Read MoreDenne puréen kan lett gjøres til en suppe ved å ha i kokosmelk eller kraft. Den kan også være et deilig tilbehør til familiemiddagen. Mosen kan varieres med hvitløk, chili eller kanel.
Read More