Smaken av jul

Den norske jula lukter av krydder! Det er kanel på risengrynsgrøten, kardemomme i baksten, nellikspiker i sylta og safran i lussekattene. For oss er det smakene av noe kjent og kjært – av norske mattradisjoner som har vært med oss i mange hundre år.  

Krydderne forteller også en historie om hvor internasjonale norske mattradisjoner er. Krydder var en av de første globale handelsvarene, og gjorde matlagingen mer spennende. Samtidig har de vært med på å gjøre verden mindre. Smaken av krydder danner usynlige bånd mellom oss og matkulturen til folk som lever eller kommer fra andre siden av kloden. 

Når vi lager julemat her på Geitmyra, er det med klassisk norsk julemat – og smaker fra hele verden. Vi lager to typer klassisk julesild med ulike krydder og karri, pepperkakene krydrer vi litt ekstra. Vi lager julepølse med krydder (og rosin). Varm deg på Geitmyra-gløggen med kanel, nellik og muskat.  Lag gjerne litt ekstra og gi bort i julegave. Alle liker det!

God jul fra oss på Geitmyra matkultursenter for barn!


Jula handler om å være god. Når du velger økologisk julemat velger du mat som er bra for miljøet, som er god for dyra, for insektene, for jorda og bonden.