Pepperkaker – krydret og ekstra krydret
Det er ikke alle pepperkakeoppskrifter som faktisk har pepper. Og det er jo i grunn litt rart! Vi lager en tradisjonell oppskrift med pepper og de krydderne som skal være i de beste pepperkakene. Vi lager også dobbeltpeprede pepperkaker, og med ekstra ingefær. Det er best å lage pepperkakedeigen dagen i forveien. Da får deigen satt seg, smakene blir godt blandet, og deigen blir lettere å arbeide med.
Ingredienser
2 dl sukker
1 dl lys sirup
1 dl vann
2 dl smeltet smør
1 liter hvetemel
2 ts nymalt svart pepper
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1/2 ts malt nellik
1 ss natron
Framgangsmåte
Kok opp sukker, sirup og vann i en gryte. Rør inn smør og sett til siden for å kjøle seg ned.
Bland sammen 9 dl mel, natron og krydder.
Bland melblandingen med sukkerblandingen. Deigen skal være fast og jevn, men ikke hard. Ha i en bolle og la stå over natta.
Kjevl ut og form til små pepperkakemenn og -damer, eller hva du liker.
Stek midt i ovnen ved 175 grader til de er mørkebrune og sprø. Hvor lang tid dette tar kommer an på ovnen din og hvor tjukke kakene er. Våre tar som regel ca. 7 minutter.
Prøv det!
DOBBELTPEPREDE
Følg samme oppskrift som ovenfor, bare at du dobler peppermengden!
INGEFÆRPEPPERKAKER
Følg samme oppskrift som ovenfor, men ha i fire ganger så mye malt ingefær. Ha også i 4 ss fersk ingefær!