Bønnegrateng – full av smak!
Bønnegrateng smaker helt himmelsk, i tillegg til at det er veldig sunt. Her bruker vi ikke noe kjøtt, men masse bønner og grønnsaker, og så har vi masse deilige krydder i.
Read MoreBønnegrateng smaker helt himmelsk, i tillegg til at det er veldig sunt. Her bruker vi ikke noe kjøtt, men masse bønner og grønnsaker, og så har vi masse deilige krydder i.
Read MoreOvnsbakte rotgrønnsaker er en enkel og smakfull rett som passer til kjøtt, fisk eller fugl – eller som en vegetarisk hovedrett. Perfekt høst- og vintermat med naturlig sødme og god smak!
Read MoreAubergine er en allsidig grønnsak som kan tilberedes på mange forskjellige måter. I denne oppskriften steker vi aubergine med chili, ingefær og varme kryddere , og blander i tomat så det blir en deilig curry. Servér med mynteyoghurt til.
Read MoreDette er en lettvint og raskt laget rett som er velegnet til å bruke opp rester i. Omeletten kan lages dagen i forveien og pakkes med på tur eller serveres ute i skolegården.
Read MoreEn fargerike og mettende pasta med masse deilige grønnsaker og belgfrukt - og hjemmelaget pesto.
Read MoreBananpannekaker er lettvint, sunt og skikkelig godt. Pannekakene blir best om en bruker bananer som er godt modne.
Read MoreBygg er den kornsorten det dyrkes mest av i Norge, og en råvare vi burde spise mye mer av. Krydderne i denne retten er de samme vi bruker i gulrotkake; søte og spennende.
Read MoreDette er en virkelig hit – både hos de aller minste, og de aller største! Perfekt som en deilig frokost, til lunsj eller som et mellommåltid.
Read MoreSuperdigg, supersunn og superbillig pesto! De fleste kjenner til pesto genovese med basilikum og pinjekjerner. Men hvorfor ikke prøve andre varianter - som denne med grønnkål.
Read MoreHummus er en puré laget av kokte kikerter. Den er strålende som en dip til grønnsakene eller som pålegg på brødskiva.
Read MoreKetchup har vært en populær saus i godt over hundre år. Den lages vanligvis av tomater, eddik, sukker, salt og krydder, og blir ekstra spennende om du lager den selv!
Read MoreMajones er godt, hjemmelaget majones er enda bedre. Her deler vi hemmeligheten med å lage en god majones.
Read MorePotetlomper er en morsom og smakfull aktivitet for barn! Bruk kokte potetrester og stek dem på takke eller i stekepanne. Myke, luftige og perfekte til både middag og snacks – lag en stor porsjon, for disse forsvinner fort!
Read MorePrim er gamledagers godteri, rett og slett en slags karamell som er laget av sukkeret i melken.
Read MoreDette er Geitmyras eget alternativ til guacamole, og vi elsker det! Den irrgrønne mosen passer perfekt til taco, men den kan også brukes som saus til alt mulig annet.
Read MoreGranola er knasende godt, hjemmelaget granola er enda bedre. Denne oppskrift er perfekt hvis du har noen brune bananer til overs, de gir en naturlig sødme og god smak til granolaen.
Read MoreGrøt er lett å lage og gir energi som varer dagen ut. Kjøleskapsgrøt trenger vi ikke å koke, den står og sveller over natten i kjøleskapet.
Read MoreDet er faktisk barna i Kristiansand som har laget navnet på vårt populære knekkebrød. Og det gir mening. Det er mye frø i våre knekkebrød. Og denne oppskriften er helt uten mel.
Read MoreDet er enkelt å lage sunt og godt brød selv. Brødet blir ekstra godt og saftig om du tilsetter litt rotgrønnsaker. Om du bruker gulrot, rødbet eller kålrot – eller en blanding av flere – er opp til deg.
Read MoreTørre brødrester er ypperlig å lage krutonger av. Ha det som topping på supper eller salater, eller spis det som snacks.
Read More