Krydret auberginecurry
Aubergine er en allsidig grønnsak som kan tilberedes på mange forskjellige måter. I denne oppskriften steker vi aubergine med chili, ingefær og varme kryddere , og blander i tomat så det blir en deilig curry. Servér med mynteyoghurt til.
Ingredienser
Til 12 porsjoner
2 løk
4 fedd hvitløk
¼ rød chili
1 ss fersk ingefær
3 ts malt spisskumin
1 ts malt koriander
3 ts curry krydder
2 ss gurkemeie
2 stk aubergine, kuttes i terninger
2 poteter, kuttes i terninger
2 ss tomatpure
1 boks (400 g) grovhakket tomat
3 dl grønnsakskraft, eventuelt 1 buljongterning og 3 dl vann
4 ss nøytral olje (raps, solsikke)
Salt og pepper
4 dl yoghurt naturell
Frisk mynte
Utstyr: én stor gryte med lokk, skjærefjøl, kniv, spiseskje, teskje, desilitermål
Framgangsmåte
Tid: ca 50 min barn, ca 40 min voksen
Varm opp olje i stekepannen og tilsett grovhakket løk. Stekes til blank, ca 2-3 min.
Ha i finhakket hvitløk, chili og ingefær og rør rundt noen sekunder. Tilsett krydder, poteter og aubergine. Rør alt godt sammen til alt er dekket med krydder, 3-4 min.
Ha i tomatpure, tomater og kraft/buljong. Rør sammen, sett på lokk og la det koke opp. Skru så ned varmen og la gryten småkoke i ca 20 min til potetene er møre. Smak til med salt og pepper før servering.
Hakk mynte og bland i yoghurten. Server gryten med frisk mynteyoghurt til.