Krydret auberginecurry

Aubergine er en allsidig grønnsak som kan tilberedes på mange forskjellige måter. I denne oppskriften steker vi aubergine med chili, ingefær og varme kryddere , og blander i tomat så det blir en deilig curry. Servér med mynteyoghurt til.

Curry i en skål med mynteyoghurt ved siden av.

Ingredienser

Til 12 porsjoner

  • 2 løk

  • 4 fedd hvitløk

  • ¼ rød chili

  • 1 ss fersk ingefær

  • 3 ts malt spisskumin

  • 1 ts malt koriander

  • 3 ts curry krydder

  • 2 ss gurkemeie

  • 2 stk aubergine, kuttes i terninger

  • 2 poteter, kuttes i terninger

  • 2 ss tomatpure

  • 1 boks (400 g) grovhakket tomat

  • 3 dl grønnsakskraft, eventuelt 1 buljongterning og 3 dl vann

  • 4 ss nøytral olje (raps, solsikke)

  • Salt og pepper

  • 4 dl yoghurt naturell

  • Frisk mynte

Utstyr: én stor gryte med lokk, skjærefjøl, kniv, spiseskje, teskje, desilitermål


Framgangsmåte

Tid: ca 50 min barn, ca 40 min voksen

  1. Varm opp olje i stekepannen og tilsett grovhakket løk. Stekes til blank, ca 2-3 min.

  2. Ha i finhakket hvitløk, chili og ingefær og rør rundt noen sekunder. Tilsett krydder, poteter og aubergine. Rør alt godt sammen til alt er dekket med krydder, 3-4 min.

  3. Ha i tomatpure, tomater og kraft/buljong. Rør sammen, sett på lokk og la det koke opp. Skru så ned varmen og la gryten småkoke i ca 20 min til potetene er møre. Smak til med salt og pepper før servering.

  4. Hakk mynte og bland i yoghurten. Server gryten med frisk mynteyoghurt til.