Pestopasta med bønner og ovnsbakte rotgrønnsaker
En fargerike og mettende pasta med masse deilige grønnsaker og belgfrukt - og hjemmelaget pesto.
Ingredienser
Til 10 personer
2 pastinakk
3 gulrot
½ sellerirot
½ kålrot
2 løk
4 fedd hvitløk
Olje (raps, solsikke e.l)
pepper
½ brokkoli
250 g grov pasta (fusilli, penne e.l)
1 glass pesto
1 boks kidneybønner
Utstyr: Bakebrett, bakepapir, skjærefjøl, kniv, kjøkkenvekt, sil, spiseskje eller teskje til pesto.
Framgangsmåte
Tid: ca 35 min voksen, ca 45 min barn
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Skyll grønnsakene og skrell det som er nødvendig.
Kutt pastinakk, gulrot, sellerirot og kålrot i terninger og legg på bakepapirkledd bakebrett.
Kutt løk i grove biter og finhakk hvitløk. Legg på bakebrett med de andre grønnsakene og bland godt.
Ringle over litt olje, ha på pepper og sett i midten av stekeovnen i 25 min.
Kutt brokkoli i biter og bland inn med grønnsaken etter 10 min.
Kok pasta etter anvisning. Bland i pesto når pastaen er helt av.
Skyll bønnene under rennende kaldt vann.
Ha grønnsaker, bønner og pasta over i en stor bolle, bland sammen og server.