Pestopasta med bønner og ovnsbakte rotgrønnsaker 

En fargerike og mettende pasta med masse deilige grønnsaker og belgfrukt - og hjemmelaget pesto.

Tellerken med fargerike pastasalat med grønnsaker og pesto.

Ingredienser

Til 10 personer

  • 2 pastinakk

  • 3 gulrot

  • ½ sellerirot

  • ½ kålrot

  • 2 løk

  • 4 fedd hvitløk

  • Olje (raps, solsikke e.l)

  • pepper

  • ½ brokkoli

  • 250 g grov pasta (fusilli, penne e.l)

  • 1 glass pesto

  • 1 boks kidneybønner


Utstyr: Bakebrett, bakepapir, skjærefjøl, kniv, kjøkkenvekt, sil, spiseskje eller teskje til pesto. 


Framgangsmåte

Tid: ca 35 min voksen, ca 45 min barn

  1. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

  2. Skyll grønnsakene og skrell det som er nødvendig.

  3. Kutt pastinakk, gulrot, sellerirot og kålrot i terninger og legg på bakepapirkledd bakebrett.

  4. Kutt løk i grove biter og finhakk hvitløk. Legg på bakebrett med de andre grønnsakene og bland godt.

  5. Ringle over litt olje, ha på pepper og sett i midten av stekeovnen i 25 min.

  6. Kutt brokkoli i biter og bland inn med grønnsaken etter 10 min.

  7. Kok pasta etter anvisning. Bland i pesto når pastaen er helt av.

  8. Skyll bønnene under rennende kaldt vann.

  9. Ha grønnsaker, bønner og pasta over i en stor bolle, bland sammen og server.