Potetlomper

Potetlomper synes de aller fleste barn er gøy å lage og så smaker det skikkelig godt også. Til potetlomper kan du gjerne bruke rester av kokte poteter fra middagen i går. Det går an å bruke en takke (en elektrisk stekehelle) eller bare en vanlig stor stekepanne. Det viktigste er at emnene er kjevlet ganske tynne, men ikke så tynne at de blir tørre og harde når de stekes. Lag en stor porsjon for disse potetlompene er populære!

Stabel av lomper i et kjøkkenhåndkle

Ha potetlompene i et fuktig håndkle når de er feridg stekt, så blir de ikke tørre, med mindre du spiser den med det samme.

Tid: Ca 25 min med barn, ca 20 min voksen

Utstyr: kjøkkenvekt, bakebolle, teskje, kjevle, stekespade, stekepanne/takke

Ingredienser:

Gir ca 25 små lomper

  • 500 g kokte avkjølte poteter (melne)

  • 125 g hvetemel

  • ½ ts salt

Framgangsmåte:

  1. Ha poteter, mel og salt i bollen og kna sammen til en deig.

  2. Ha mel på hendene og rull små baller av deigen (litt mindre enn en golfball i størrelse). Kjevle dem forsiktig ut til lomper. Tips: Ha mel over og under lompen, da klisser de seg ikke fast.

  3. Stekes i tørr, varm panne/eller på takke til de har fått gylne flekker på begge sider.

  4. Legg lompene i en stabel med et fuktet kjøkkenhåndkle over.